kuva astrologisesta kartasta

Astrologisen syntymäkartan pikatulkinta

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Oletko kiinnostunut astrologiasta, ja haluaisit tutustua omaan syntymäkarttaasi? Näillä ohjeilla pääset alkuun karttasi tulkitsemisessa.

Autan sinua löytämään kartastasi sen tärkeimmät pisteet, eli aksendentin ja henkilökohtaiset planeetat. Sitten pääsetkin kokoamaan niistä oman pikatulkintasi.

Vaihe 1: tee syntymäkartta

Pikatulkintaa varten tarvitset oman syntymäkarttasi. Kun tiedät tarkan syntymäajan ja -paikan, voit tehdä kartan ilmaiseksi esimerkiksi tällä sivustolla.

Vinkki! Etkö tiedä tarkkaa syntymähetkeäsi (kellonaikaa)? Voit selvittää tiedon ottamalla yhteyttä siihen sairaalaan, missä olet syntynyt.

Vaihe 2: persoonalliset planeetat

Näyttääkö kartta sekavalta? Ei hätää. Edetään askel kerrallaan, aloittaen henkilökohtaisten planeettojesi paikantamisesta.

Suuntaa katseesi kartan alapuolella sijaitsevaan taulukkoon, jonka nimi on ”planeettasijainnit” (kuvassa suuri punaisella ympyröity alue). Sieltä saat näppärästi perustiedot astrologisesta kartastasi.

ESIMERKKIKARTTA (lähde: astro.fi)
kuva astrologisesta kartasta

Alaotsikon ”persoonalliset planeetat” alla näet symboleja, jotka kertovat Auringon, Kuun, Merkuriuksen, Marsin ja Venuksen sijainnit kartallasi.

Vertaa alla olevaa taulukkoa omaan karttaasi ja kirjoita ylös, missä eläinradan merkissä kukin persoonallinen planeetta on sinun syntymäkartallasi.

taulukko astrologisista symboleista

Esimerkkikartassa persoonalliset planeetat ovat:

Aurinko: Rapu (aurinkomerkki eli ”se tavallinen” horoskooppimerkki)
Kuu: Kaksonen (kuumerkki)
Merkurius: Kaksonen
Venus: Kaksonen
Mars: Kalat

Voit paikantaa planeettasijainnit myös suoraan kartastasi.

Astrologinen kartta on kuin piirakka, joka on jaettu kahteentoista palaseen (näitä kutsutaan huoneiksi). Piirakan ulkoreunalla kiertää värikkäänä nauhana vastapäivään eläinradan 12 merkkiä Oinaasta Kaloihin.

Auringon symboli on ympyrä, jonka sisällä on piste. Paikanna tämä kuvio kartastasi, ja katso ulkokehältä, minkä merkin alueelle se sijoittuu. Kokeile sitten tehdä sama homma myös muiden persoonallisten planeettojen suhteen.

Vaihe 3: aksendentti

Lopuksi katsotaan vielä yksi piste kartalla: aksendentti (ASC). Sen perusteella määräytyy nousumerkkisi, joka on astrologisessa tulkinnassa yksi tärkeimmistä elementeistä.

Katso esimerkkikartan kuvaa. Olen ympyröinyt aksendenttipisteen kartalle, ja nuoli osoittaa mihin eläinradan merkkiin se sijoittuu (Neitsyt).

Katso tällä tavoin oma nousumerkkisi syntymäkartaltasi, ja merkitse se muistiin.

Vaihe 4: tulkinta

Nyt olet valmis tekemään astrologisen pikatulkinnan oman syntymäkarttasi pohjalta. Käytä alla olevaa tarinapohjaa, ja täydennä siihen planeettasijaintiesi mukaiset sanat alla olevista taulukoista.

kuva jossa tekstiä
Täydennä ”tarina” oman syntymäkarttasi pohjalta.
kuva taulukosta
Aurinkomerkki eli horoskooppimerkki kertoo, millainen olet perusluonteeltasi.
kuva taulukosta
Kuumerkki liittyy tunne-elämääsi ja feminiiniseen puoleesi.
kuva taulukosta
Merkurius on tähtitaivaan puhuja ja ajattelija. Se kertoo, miten käytät päätäsi ja kommunikoit toisten ihmisten kanssa.
kuva taulukosta
Mars ilmaisee, miten sinulla on tapana käyttää energiaasi. Venus puolestaan liittyy rakkauteen ja ihmissuhteisiin.
kuva taulukosta
Nousumerkki kuvastaa julkista minääsi. Se voi myös paljastaa jotakin elämäntehtävästäsi.
Minun pikatulkintani

Nousumerkkini on Vaaka, ja persoonalliset planeetat ovat Aurinko Vesimies, Kuu Jousimies, Merkurius Kauris, Mars Skorpioni ja Venus Kauris. Niinpä pikatulkintani näyttää tältä:

”Olen visionääri, ja supervahvuuteni on suvaitsevaisuus. Tunteeni ovat värikkäät, ja huonona hetkenä saatan olla pikkuisen vastuuton. Ajattelutapani on perinteinen, ja kommunikoin harkitusti. Ilmaisen energiaani hautovalla tavalla. Rakkaudessa etsin läheisyyttä. Omaksun helposti sovittelijan roolin. Tavoittelen elämässäni tasapainoa.”

Tällä tavoin tehty astrologisen syntymäkartan pikatulkinta on toki vain pintaraapaisu astrologiseen karttaan, mutta tunnistan tarinasta itseni oikein hyvin. Millainen sinun tulkinnastasi muodostui? Kuulostaako se oikealta?

Lopuksi

Astrologia on kiehtova tapa syventää itsetuntemusta, ja siinä riittää paljon opiskeltavaa. Tietotekniikka helpottaa nykyisin alkuun pääsemistä (omaa karttaa ei tarvitse enää piirtää käsin), mutta aloittelija voi hämmentyä syntymäkartan merkkien ja käppyröiden keskellä.

Onneksi astrologiasta kiinnostuneelle löytyy runsaasti tukea internetin ihmeellisestä maailmasta. Jos olet kiinnostunut sukeltamaan syvemmälle aiheeseen, tässä muutama hyvä sivusto:

Mukavia hetkiä astrologian parissa,

Anna

Ps. Jos haluat jakaa oman pikatulkintasi, tai sinulla on vinkata hyvä lähde astrologiasta kiinnostuneille, jätä kommenttia!

Kuvat

Artikkelin kansikuva Pixabay, kuva astrologisesta kartasta astro.fi. Muut kuvat omia, ethän käytä niitä ilman lupaa.

LATAA KUUTYÖKIRJA + TOTEUTA UNELMASI!
Kuutyöskentelyn avulla syvennät itsetuntemustasi, vahvistat yhteyttä luontaisiin sykleihisi, ja edistät tavoitteidesi saavuttamista. Ilmaisesta, 29-sivuisesta Kuutyökirjasta löydät parhaat työvälineet kuutyöskentelysi tueksi. Lisää vinkkejä ja kuutietoutta saat 1 - 2 kertaa kuukaudessa ilmestyvässä uutiskirjeessä suoraan sähköpostiisi.
En pidä roskapostista. Voit luottaa siihen, ettei sähköpostiosoitettasi käytetä muihin tarkoituksiin.

2 ajatusta aiheesta “Astrologisen syntymäkartan pikatulkinta”

 1. Olipa kiva postaus. Täytyi heti tehdä oma kartta. Se meni näin:
  ”Olen salapoliisi ja supervahvuuteni on syvällisyys.
  Tunteeni ovat muuttuvat ja huonona hetkenä saatan olla pikkuisen kaksinaamainen.
  Ajattelutapani on harmonisoiva ja kommunikoin rakentavasti.
  Ilmaisen energiaani tehokkaalla tavalla.
  Rakkaudessa ja ihmissuhteissa etsin läheisyyttä.
  Omaksun helposti viestinvälittäjän roolin.
  Tavoittelen elämässäni vuorovaikutusta.” Löydän kyllä hyvin itseni tuosta tulkinnasta.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti!

TEE SÄHKÖPOSTITILAUS BLOGIIN

Kirjoita sähköpostiosoite, jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.