woman-2714174_1280

I am the dreamer of my dream (pohdintaa lucid-unista)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Oletko kokenut nukkuessasi sen tunteen, kun yhtäkkiä hoksaat näkeväsi unta? Ahdistavan painajaisen keskellä tällainen oivallus on äärimmäisen vapauttava. Se mitä näet ja koet, ei olekaan totta. Olet siis turvassa. Pelottavat ja ahdistavat asiat näyttäytyvät äkkiä ihan uudessa valossa.

Ja seuraavaksi saatat ehkä huomata, että voit vaikuttaa unesi kulkuun. Jos hetki sitten hiippailit pilkkopimeässä talossa murhamies kannoillasi, voit nyt yksinkertaisesti painaa valokatkaisijaa, soittaa poliisille, taikoa murhamiehen sammakoksi tai mitä ikinä keksitkään. Kätevää.

Tällaisesta selkounesta (puhutaan myös lucid-unesta) herätessään sitä miettii, kuinka mahtavaa olisi pystyä samaan hereillä ollessaan. Saada asiat tapahtumaan sormia napsauttamalla. Sitähän olisi oikea arjen Supersankari!

Tässä postauksessa pohdin, voisiko se olla mahdollista. Miten uni ja todellisuus liittyvät toisiinsa? Mitä yhteistä on selkounella ja valaistumisella? Miten tiedostaminen ja manifestointi liittyvät yhteen?

Minulla on tapana nostaa joka aamu päivän kortti jostakin intuitiivisesti valitsemastani tarot- tai oraakkelipakasta. Kortin äärellä on mukava mietiskellä hetkinen, juoda aamukahvia ja virittäytyä uuteen päivään.

Tänään nostin oraakkelikortin The Universe Has Your Back -pakastani. ”I am the dreamer of my dream” eli vapaasti suomennettuna olen uneni uneksija.

Olin aluksi vähän että hmmm, mitähän tämä nyt oikein tarkoittaa. Mutta hetken lausetta pyöriteltyäni aloin miettiä selkounikokemusten ja valvetodellisuuden ahaaelämysten välistä yhteyttä.

KUN VALOT SYTTYVÄT

Henkisellä tiellä tähdätään yleensä valaistumiseen, eli jonkinlaiseen todellisuuden syvempään ymmärtämiseen. Puhutaan tietoiseksi tulemisesta. Havahtumisesta. Suuresta oivalluksesta.

Olen lukenut elämäni aikana läjäpäin aihetta käsittelevää kirjallisuutta, ja erityisesti monet buddhalaiset opetukset ovat tehneet minuun suuren vaikutuksen. Buddhalaiset vertaavat valaistumista heräämiseen. Heräämiseen arkitodellisuuden illuusioista.

Valaistumista kuvaillaan buddhalaisissa teksteissä usein hyvin samankaltaiseksi tapahtumaksi, jonka ihminen voi kokea selkounessa, tiedostaessaan näkevänsä unta.

Oivallus tulee kuin salama kirkkaalta taivaalta: asiat eivät ole sitä, miltä ne näyttävät. Kaikki mihin uskoit ja mitä pidit itsestään selvänä, näyttäytyy yhtäkkiä uudessa valossa. Huomaat pystyväsi tekemään asioita, joista et osannut aikaisemmin uneksiakaan. Huomaat olevasi paljon enemmän, kuin kuvittelit. Huomaat koko maailman ympärilläsi olevan jotakin muuta kuin kuvittelit.

Välihuomio! En missään nimessä väitä olevani valaistunut. Olen kokenut elämässäni kirkkaita selkeyden hetkiä, jotka ovat kuorineet esiin uusia kerroksia olemassaolon mysteeristä. Niiden kautta koen tulleeni vähitellen yhä tiedostavammaksi, ja olen siitä iloinen.

Olen lukenut, että esimerkiksi kuolemanrajakokemuksen läpikäyneille ihmisille yhtäkkinen valaistuminen on ollut rankka, ja jopa haitallinen tapahtuma. Niinpä etenen mielelläni Etsijän polulla rauhallisesti, askel kerrallaan.

Ja sitten takaisin aiheeseen.

UNEN JA VALVEEN RAJOILLA

Minä olen taipuvainen uskomaan, etteivät valvetodellisuus ja unimaailma eroa perustavanlaatuisesti toisistaan.

Ehkäpä uni on vain fyysistä todellisuutta henkisempi kokemustaso, jossa aineellisuus on menettänyt kyseenalaistamattoman asemansa olemassaolon perusrakenteena. Se ainakin lienee kiistatonta, että nämä kaksi kokemustasoa ovat kiinteästi yhteydessä toisiinsa.

Nostamani oraakkelikortti sai minut pohtimaan selkounien merkitystä. Entä jos ne yrittävät havahduttaa ihmistä huomaamaan, että hän elää elämäänsä laput silmillä? Että ihminen on hereillä ollessaankin unensa uneksija ilman, että itse ymmärtää sitä?

Jos olet joskus lukenut Sofian Maailman tai Liisa Ihmemaassa -kirjan, tiedät mistä puhun.

Valvetodellisuudessa uneksiminen voisi tarkoittaa lyhyesti sanottuna sitä, että ihminen elää tiedostamattomuuden tilassa. Aivan samoin, kuin et yleensä nukkuessasi tiedosta olevasi unessa, et ehkä valveilla ollessasi tiedosta olevasi hereillä.

Ympäristö hallitsee sinua sen sijaan, että sinä hallitsisit ympäristöäsi. Sinulle tapahtuu kaikenlaista ahdistavaa, jolle et tunnu voivan mitään. Ja niinpä pelkosi ja epävarmuutesi kasvavat, ja saavat sinusta pian yliotteen.

Sen sijaan että olisit vapaa tekemään mitä haluat, elät elämääsi haitallisten uskomusten ja ailahtelevien tunteidesi armoilla.

TIEDOSTAMINEN VAPAUTTAA

Annan esimerkin, jotta ymmärrät paremmin mitä tarkoitan.

Tapaat valvetodellisuuden unessa (olet siis fyysisesti hereillä, mutta et tiedostava) kiinnostavan ihmisen, jota haluaisit pyytää treffeille. Aikaisempien negatiivisten kokemusten johdosta pelkäät tulevasi torjutuksi ja satutetuksi, joten lähestyt häntä epäröiden – tai et lähesty häntä ollenkaan.

Ja näin menetät mahdollisuutesi luoda yhteyden tähän toiseen ihmiseen. Unitodellisuuden unessa vastaava tilanne saattaa näyttää tältä: jalkasi jähmettyvät, etkä pysty liikkumaan.

Mutta miten tapahtumat etenisivät, jos olisit fyysisesti hereillä ja tiedostava?

Tapaat kiinnostavan ihmisen, jota haluat pyytää treffeille. Sinulla on takanasi negatiivisia kokemuksia, joten tiedostat selkeästi riskin tulla torjutuksi. Mutta tiedät myös, että sinä olet vahva ja upea ihminen, jolla on jo itsessään kaikki tarvittava ollakseen onnellinen.

Niinpä lähestyt tätä uutta ihmistä rennosti ja itsevarmasti, ja on paljon todennäköisempää, että välillenne syntyy yhteys.

Tämä saattaa vaatia vähän pureskelua, mutta on ehdottomasti vaivan arvoista. Jos nimittäin opit tiedostamaan, ettei todellisuus olekaan niin kiveen hakattu kuin koulussa opetettiin, vapaudut elämään oman näköistäsi elämää. Sinusta tulee vapaa.

SITÄ SAA MITÄ AJATTELEE

Henkisyydessä eräs tämän hetken muodikkaista termeistä on manifestointi. Siihen liittyy ajatus, että jos uskot oikein kovasti saavasi jotakin, lopulta saat sen. Sillä ajatukset ovat asioita. Ajatukset ovat muutoksen siemeniä. Ajatukset ohjaavat energiaa, ja energia saa aineettoman aineellistumaan.

Tämä jokin ei ehkä tapahdu hetkessä (niin kuin selkounessa, jossa voit hallita asioita mielesi mukaan), sillä nyt operoidaan fyysisessä todellisuudessa. Mutta ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu, sillä se on universumin toimintaperiaatteiden mukaista.

On tärkeää huomioida, että manifestointi toimii niin ”hyvässä” kuin ”pahassa”. Eli jos kylvät riittävän kauan ympärillesi negatiivisia ajatuksia, saatat jonakin päivänä herätä pahimmasta painajaisestasi.

Tai jos toivot asioita, jotka ovat sinällään positiivisia (sitä mitä ”kaikki muutkin haluavat”), mutta eivät sitä mitä juuri sinä haluaisit, saatat jonakin päivänä ihmetellä, miksi elämäsi tuntuu niin merkityksettömältä.

Vanhan sananlaskun mukaan: ole varovainen toiveissasi, sillä ne saattavat toteutua.

Tältä pohjalta on ehkä helpompi ymmärtää, miksi on niin tärkeää olla tiedostava. Jotta manifestoisit ympärillesi niitä asioita, joita sinä todella haluat elämääsi, sinun on oltava hereillä. Saadaksesi sen mitä haluat, sinun on tiedettävä mitä se on.

OLE OMAN ELÄMÄSI SALAPOLIISI

Nyt varmaan kysyt, miten tämä tiedostaminen oikein tapahtuu. Pitäisikö tässä ryhtyä joksikin buddhalaismunkiksi, joka viettää kaikki päivänsä puun alla meditoiden?

Älä hermostu. Minä ajattelen, että arkielämän tasolla tiedostaminen lähtee hyvin yksinkertaisista asioista. Pienistä pysähtymisen ja läsnäolon hetkistä.

Siitä ei toki pääse mihinkään, että meditointi on voimakas ja suositeltava harjoitus, sillä se auttaa hiljentämään päässä jyllääviä ajatuksia, ja helpottaa stressiä ja ahdistusta.

Mutta ihmisen ei tarvitse istua päivittäin tuntikausia lootusasennossa päästäkseen tiedostavaan tilaan. Mikä vain pysähtyminen tämän hetken kokemiseen auttaa.

Ota siis päivän kuluessa pieni tauko, keskity hengitykseesi, keskity sydämesi sykkeen aistimiseen. Yritä astua hiukan syrjään kaikesta, mitä sinussa ja ympärilläsi tapahtuu – asetu tarkkailijan rooliin. Tee havaintoja ajatuksistasi, tunteistasi ja reaktioistasi.

Kuvittele olevasi salapoliisi, joka etsii todisteita ratkaistakseen arvoituksen. Kiinnitä huomiota kuvioihin, jotka elämässäsi toistuvat. Tarkkaile, miten tunteesi tulevat ja menevät. Tutki erityisesti epämukavuuden tunteita. Kysy itseltäsi, miksi jokin asia pelottaa tai ahdistaa sinua.

Uskalla kyseenalaistaa kaikki, mitä pidät totena. Kysy itseltäsi, mistä asioista sinä olet sataprosenttisen varma. Onko niitä? Tämä voi olla erittäin hedelmällinen lähtökohta uusille oivalluksille.

Kylläpäs tämän päivän kortti sai aikaan syvällistä pohdintaa. Toivottavasti sinäkin sait tästä ajattelemisen aihetta.

Tiedostavaa päivää!

♥Anna♥

LATAA KUUTYÖKIRJA + TOTEUTA UNELMASI!
Kuutyöskentelyn avulla syvennät itsetuntemustasi, vahvistat yhteyttä luontaisiin sykleihisi, ja edistät tavoitteidesi saavuttamista. Ilmaisesta, 29-sivuisesta Kuutyökirjasta löydät parhaat työvälineet kuutyöskentelysi tueksi. Lisää vinkkejä ja kuutietoutta saat 1 - 2 kertaa kuukaudessa ilmestyvässä uutiskirjeessä suoraan sähköpostiisi.
En pidä roskapostista. Voit luottaa siihen, ettei sähköpostiosoitettasi käytetä muihin tarkoituksiin.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti!

TEE SÄHKÖPOSTITILAUS BLOGIIN

Kirjoita sähköpostiosoite, jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.