time-travel-2910934_1280

Intuitio on kuudes aistimme

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Intuitiolla on tärkeä rooli meidän ihmisten elämässä. Se on meidän Sisäinen Kompassimme ja kuudes aistimme, joka pyrkii ohjaamaan kulkuamme oikeaan suuntaan. Olet varmaan joskus sanonut tai kuullut jonkun sanovan ”minulla oli siitä jotenkin niin huono tunne, tuntui vahvasti siltä ettei kannata jatkaa eteenpäin… mutta jatkoin silti, ja huonostihan siinä kävi”.

Yksi intuition tärkeistä tehtävistä onkin varoittaa meitä jatkamasta väärään suuntaan, mutta sillä on muitakin tehtäviä. Tässä postauksessa kerron ajatuksiani siitä, mitä intuitio on, ja miten sen voi erottaa muista kehon ja mielen viesteistä.

MITÄ INTUITIO ON?

Intuitiota kuvaillaan monilla eri tavoilla. Sitä voidaan kutsua esimerkiksi sisäiseksi ääneksi, sielun puheeksi, sydämen viisaudeksi tai kansanomaisesti perstuntumaksi.

Usein ihmiset sekoittavat arkipuheessaan intuition ja vaistot keskenään. Mutta vaikka nämä kaksi termiä liittyvät läheisesti toisiinsa, ne eivät mielestäni ole toistensa synonyymeja.

Vaistot ja vietit ovat osa ihmisen aineellista ulottuvuutta, eli ne ovat fysikaalisia ominaisuuksia. Intuitio puolestaan liittyy ihmisen henkiseen ja sielulliseen ulottuvuuteen. Se on aisti joka toimii, vaikka fyysiset aistisi olisivat poissa pelistä. Niinpä intuitio voi viestiä sinulle esimerkiksi unien kautta.

AISTIT JA EGO PEITTÄVÄT USEIN INTUITION ALLEEN

Mieli on rajapinta, jossa fyysinen ja henkinen ulottuvuus kohtaavat. Me ihmiset olemme tottuneet havainnoimaan maailmaa tukeutuen voimakkaasti fysikaalisiin aisteihimme. Ihmisen viisi perusaistia ovat näköaisti, kuuloaisti, makuaisti, hajuaisti ja tuntoaisti. Jos et ole kovin harjaantunut työskentelemään kuudennen aistisi kanssa, se jää helposti näiden vahvojen, ruumiillisten kokemusten jalkoihin.

Toinen asia, joka tahtoo jyrätä intuition viestejä alleen, on ego.

Ihmisen päivätajuntaa asuttavat ajatukset ja tunteet, joiden kapellimestarina toimii usein ego. Egon perimmäisenä tehtävänä on suojella ihmistä vahingoittumiselta. Se on niin sanottu järjen ääni, joka pyrkii erilaisin varotoimenpitein varmistamaan, että sinulla on turvallista ja mukavaa niin psykologisessa kuin fyysisessäkin mielessä. Siten egolla on tärkeä rooli ihmisen elämässä, eikä pidä ajatella että se olisi lähtökohtaisesti jotenkin ”huono” asia.

Yleensä ego on saanut viimeistään teini-ikään mennessä ihmisestä vahvan jalansijan, jolloin hyvästä rengistä on tullut huono isäntä. Tiedäthän sen hallinnasta riistäytyneen vahtikoiran, joka ei päästä enää tontin omistajaakaan aidan sisäpuolelle. Järkeilemällä, määräilemällä, pelottelemalla ja syyllistämällä voimakas ego tukahduttaa tehokkaasti alleen intuition viestit.

Avaimet vahvaan intuitioon ovatkin mielestäni hyvä itsetuntemus ja egon hallinta. Kun et anna egosi liikaa päsmäröidä mielessäsi, intuitiolle muodostuu enemmän tilaa tuoda ääntään kuuluville. Ja mitä selkeämmin tunnistat itsessäsi eri puolia ja ominaisuuksia, sitä paremmat edellytykset sinulla on erottaa sisäinen äänesi muista kehon ja mielen viesteistä.

INTUITIO TOIMII TÄSSÄ JA NYT

Miten intuition sitten erottaa vaistoista, tunteista ja ajatuksista? Ensinnäkin, intuitio viestii tässä hetkessä. Eli mitä enemmän pyörittelet mielessäsi menneisyyteen tai tulevaisuuteen suuntautuneita ajatuksia, sitä vähäisemmät edellytykset sinulla on huomata intuition viestejä.

Aika on voimakkaasti ihmisen fyysiseen todellisuuteen liittyvä ilmiö, eikä sillä ole samanlaista merkitystä henkisemmillä tasoilla. Henkisen ulottuvuutesi äänenä intuitio viestii sinulle siitä, mitä sinun on tärkeä huomata juuri nyt. Jos siis haluat vahvistaa kuudetta aistiasi, sinun kannattaa harjoitella tietoista läsnäoloa.

Meditointi, mindfulness ja jooga ovat erinomaisia keinoja vahvistaa yhteyttä tähän hetkeen.

INTUITIOON EI LIITY VAHVAA TUNNETTA

Elämän risteyskohdassa, eli jonkin tärkeän valinnan äärellä, intuition tunnistaminen voi olla erityisen vaikeaa, sillä elämänmuutokseen liittyy usein pelkoa, jännitystä ja epävarmuutta. Vaikka pohjimmiltasi tietäisit selvästi, mihin suuntaan sinun kannattaa lähteä, egosi voi pistää hanakasti kampoihin, maalaillen mieleesi vaikka minkälaisia kauhukuvia.

Paras keino erottaa intuitio tunteista ja vaistoista on huomata, ettei sisäisen äänen viestiin sisälly yleensä vahvaa tunnekokemusta kuten iloa, halua tai pelkoa. Ennemminkin on kyse hiljaisesta varmuudesta, joka tuo mukanaan rauhan ja selkeyden. Yhtäkkiä vain tiedät, miten asia on. Ja tällöin olet oman totuutesi äärellä.

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä tämä: intuition viesti on harvemmin niin selkeä, että voisit olla siitä välittömästi sataprosenttisen varma. Usein käy niin, että ensimmäisellä kerralla kun intuitiosi puhuu sinulle jostakin, järkeilet sen hiljaiseksi. Mutta pian tuo sama viesti alkaa nousta tietoisuuteesi yhä uudelleen ja uudelleen (mahdollisesti eri tavoilla) – ja tämä tapahtuu niin kauan, ettet voi enää jättää sitä huomiotta.

Käy läpi omia kokemuksiasi, ja mieti onko sinulle koskaan käynyt näin. Mitä tapahtui, kun jätit sisäisen äänesi huomiotta jossakin tärkeässä asiassa?

INTUITIO VOI VIESTIÄ ERI TAVOIN

Millaisia intuition viestit sitten käytännössä ovat? Intuitio tuo asioita tietoisuuteesi käyttäen samoja kanavia kuin muutkin aistisi. Siten intuitiivinen viesti voi ilmetä näkynä, äänenä, tuntoaistimuksena, ”tietämisenä” tai ”tuntemisena”. Näistä viimeksi mainittu lienee yleisin tapa, ja käsittelen sitä tässä hiukan tarkemmin.

Intuitiivinen ”tunne” tuntuu sydämen alueella, ja sillä on kaksi ulottuvuutta: positiivinen ja negatiivinen. Positiivisena se on laajeneva, avaava ja kutsuva tuntemus, joka kannustaa sinua lempeästi kohti sinulle oikeaa polkua. Negatiivisena intuitiivinen ”tunne” on sen sijaan vetäytyvä, sulkeutuva ja luotaantyöntävä. Se sanoo sinulle: älä jatka eteenpäin, tämä polku ei ole sinua varten.

Huom! Intuition viestit ovat aina rakkaudellisia, ja ne puhuvat lempeästi sinun puolestasi. Jos siis viestintään liittyy sinua vähätteleviä, solvaavia tai pelottelevia elementtejä – se ei ole Sydämesi Viisaus, joka korvaasi kuiskuttelee!

Yleensä tällainen ”sisäinen nalkuttaja” on hallinnasta riistäytynyt egosi, joka kannattaa panna aisoihin. Ole itsesi paras ystävä, ja kehota sitä ystävällisesti mutta päättäväisesti olemaan hiljaa. Jos käsky ei mene perille, ja viestit ovat todella aggressiivisia, voi olla aihetta kääntyä lääkärin puoleen.

TAROTTULKITSIJALLE INTUITIO ON TÄRKEÄ TYÖVÄLINE

Tarottulkitsijana minä harjoittelen intuition käyttöä päivittäin työssäni korttieni parissa. Valitsen asiakkaalle sopivan pakan intuitioni avulla, sen mukaan mikä tuntuu oikealta. Sekoitan pakkaa, kunnes minusta tuntuu että nyt on aika lopettaa. Levitän pakan pöydälle, ja valitsen sieltä sopivan määrän kortteja kuudetta aistiani hyödyntäen.

Yleensä annan intuitioni johdattaa minua tässä kohtaa näköaistini ja ”sydäntuntemusteni” kautta, jolloin valitsen pöydältä ne kortit, jotka kiinnittävät ensimmäisenä huomioni ja tuntuvat kutsuvilta. Joskus saatan käyttää intuitiivisena kanavana myös tuntoaistiani, eli ”tunnustelen” pöydälle levitettyjen korttien yläpuolella olevaa energiakenttää kevyesti kädelläni (oikean kortin kohdalla tuntuu yleensä lämpimämmältä kuin muualla).

Myös tarotkorttien tulkinnassa intuitio on erittäin tärkeä työväline; sen avulla osaan valita korttien lukuisista merkityksistä ne, joihin on tärkeää kiinnittää kyseisessä tulkinnassa huomiota.

INTUITIO VAHVISTUU HARJOITTELEMALLA

Nyt kun sinulla on kuva siitä, mitä intuitio on, voit lähteä harjoittelemaan sen käyttöä. Intuitio on yksi niistä lukuisista ominaisuuksista, jota voi kehittää harjoittelun kautta. Se on sisäsyntyinen ominaisuus, joka löytyy ihan meistä jokaisesta!

Mieti, miten perusaistit toimivat. Yleensä se aisti, jota käytät eniten, vahvistuu ja muuttuu hallitsevaksi muihin aisteihin nähden. Jos jokin aisti heikkenee tapaturman seurauksena, muut aistit alkavat kompensoida sitä vahvistumalla. Tämä sama pätee myös kuudenteen aistiisi, intuitioon. Mitä enemmän käytät sitä, sitä paremmin se toimii.

Tehokkaita harjoituksia intuition vahvistamiseen löydät tästä postauksesta.

Tee myös leikkimielinen testi: Kuinka intuitiivinen olet?

♥ Anna ♥

 

Kuvat: kuva tarotpöydästä oma, muut Pixabay.

LATAA KUUTYÖKIRJA + TOTEUTA UNELMASI!
Kuutyöskentelyn avulla syvennät itsetuntemustasi, vahvistat yhteyttä luontaisiin sykleihisi, ja edistät tavoitteidesi saavuttamista. Ilmaisesta, 29-sivuisesta Kuutyökirjasta löydät parhaat työvälineet kuutyöskentelysi tueksi. Lisää vinkkejä ja kuutietoutta saat 1 - 2 kertaa kuukaudessa ilmestyvässä uutiskirjeessä suoraan sähköpostiisi.
En pidä roskapostista. Voit luottaa siihen, ettei sähköpostiosoitettasi käytetä muihin tarkoituksiin.

1 ajatus aiheesta “Intuitio on kuudes aistimme”

  1. Paluuviite: 5 tehokasta harjoitusta intuition vahvistamiseen - LUMOISA TAROT

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti!

TEE SÄHKÖPOSTITILAUS BLOGIIN

Kirjoita sähköpostiosoite, jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.