intuitioharjoittelu_artikkelikuva

5 tehokasta harjoitusta intuition vahvistamiseen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Intuitio on Sisäinen Kompassi ja kuudes aisti, joka pyrkii ohjaamaan meidän ihmisten kulkua oikeaan suuntaan. Tässä postauksessa kerron ajatuksiani siitä, miten oman sisäisen äänensä kuulemista voi vahvistaa muutaman yksinkertaisen, mutta tehokkaan harjoituksen avulla.

1. HARRASTA JOTAKIN MEDITATIIVISTA

Säännöllinen meditointi on erittäin tehokas keino vahvistaa intuitiota. Jotta voisit kuulla sisäisen äänesi, sinun on ensin hiljennettävä tietoinen mielesi. Jos tietoisuutesi on tukossa ajatuksista ja tuntemuksista, hienovaraiset intuitiiviset viestit eivät todennäköisesti pääse läpi.

Kuvittele olevasi radiovastaanotin. Säätämättömänä sinusta kuuluu vain sähköistä kohinaa, joka muodostuu tietoisessa mielessäsi myllertävistä ajatuksista, fysikaalisista ärsykkeistä ja näiden pohjalta nousevista tunteista. Mutta jos säädät radiovastaanotintasi kiinnittämällä aktiivisesti huomiotasi siihen, mitä mielessäsi liikkuu, alkaa erottua kanavia. On tunteiden kanava, ajatusten kanava ja intuition kanava.

Intuition taajuus on heikko, ellet ole harjoitellut löytämään sitä aikaisemmin. Mutta sitä on mahdollista vahvistaa harrastamalla säännöllisesti jotakin meditatiivista toimintaa, kuten meditointia, juoksua tai maalaamista.

Luit aivan oikein! Jos lootusasennossa istuminen ei ole sinun juttusi, on olemassa muitakin tapoja päästä meditatiiviseen tilaan, jossa mielesi rentoutuu ja ajatusten häly hiljenee. Rutiininomaiseen tekemiseen uppoutuminen, kuten juokseminen tai maalaaminen voi olla todella tehokas keino meditoida. Kokeile, mikä tapa sopii sinulle parhaiten, ja ota se osaksi arkirutiinejasi.

Jos olet kiinnostunut kokeilemaan meditointia, kannattaa aloittaa lyhyestä hiljentymisen hetkestä omassa rauhassa, ja pidentää harjoitusta vähitellen. Nykyisin YouTubesta löytyy aivan loistavia ohjattuja meditaatioharjoituksia myös suomenkielellä. Niiden avulla on helppoa aloittaa harjoittelu, ja se on vieläpä ihan ilmaista! Henkilökohtainen suosikkini on Kuparikettu, jonka ohjattuihin meditointeihin voit tutustua täällä.

2. TUTKI AISTEJASI

Harjoittele käyttämään fysikaalisia aistejasi tietoisesti esimerkiksi mindfulness-harjoitusten avulla. Syö omena niin hitaasti kuin pystyt, ja kiinnitä huomiosi mahdollisimman täydellisesti sen ulkonäköön, tuoksuun, makuun, ääneen ja suutuntumaan.

Tai kun tiskaat, yritä tehdä se mahdollisimman tietoisesti. Älä päästä ajatuksiasi harhailemaan arkisiin asioihin, vaan havainnoi aktiivisesti sitä mitä teet. Miltä vesi, tiskiharja ja astiat tuntuvat käsissäsi? Miltä tiskiaine tuoksuu? Miltä tiskaaminen näyttää ja kuulostaa?

Mindfulness-harjoitukset auttavat sinua hiljentämään ajatuksiasi, jolloin intuition viesteille vapautuu tilaa nousta tietoiseen mieleesi. Samalla opit erottelemaan selkeämmin eri aistiärsykkeitä, ja niiden aiheuttamia tuntemuksia toisistaan. Intuitio on lähempänä tuntemista kuin ajattelua; se on kuudes aistisi. Kun fysikaaliset aistit ja niiden toiminta ovat sinulle tuttuja, intuitiivisten viestien erottaminen on helpompaa.

Yksi aivan loistava tapa tutkia aisteja on lähteä luontoon. Koe metsä kaikilla aisteillasi! Kävele, katsele, kuulostele, maistele ja koskettele. Halaa puuta ja paina poskesi sen karheaa runkoa vasten.

Kuuletko, kuinka tuo vanha kuusi juttelee sinulle? Jos tunnistat ketunleivän tai metsässä on tuttuja marjoja, poimi muutama ja maistele niitä. Tunne aurinko ja tuuli kasvoillasi, ja kuuntele lintujen laulua. Näetkö metsäneläimiä? Jos on riittävän lämmintä, riisu sukkasi ja upota varpaasi kosteaan sammaleeseen. Istahda hetkeksi puun alle, sulje silmäsi ja ammenna metsästä uutta energiaa.

3. PIDÄ UNIPÄIVÄKIRJAA

Intuitio ja alitajunta ovat yhteydessä toisiinsa. Itse miellän alitajunnan suurena merenä, jossa sijaitsevat unimaailma, unohdetut muistot, sekä muut asiat jotka eivät ole läsnä ihmisen päivätietoisuudessa. Alitajunnan voi myös ajatella olevan portti henkisemmille tasoille. Shamaani tekee matkan Aliseen, kun hän haluaa tavata henkimaailman väkeä ja etsiä vastauksia erilaisiin kysymyksiin.

Jotta pääsisit kosketuksiin alitajuntasi kanssa, kokeile unityöskentelyä. Hanki yöpöydällesi vihko ja kynä, ja ryhdy pitämään unipäiväkirjaa. Merkitse aamuisin muistiin erityisesti sellaiset unet, jotka tuntuvat sinusta merkityksellisiltä. Tällaisissa unissa on usein aivan erityinen tunnelma, ja saatat muistaa ne muita unia helpommin.

Unipäiväkirjan avulla voit huomata, jos jokin tietty teema toistuu unissasi. Ehkä intuitiosi yrittää viestiä sinulle tätä kautta jotakin tärkeää. Muista, että unien kieli puhuu symbolien kautta. Jos näet esimerkiksi siivousunia, se saattaa merkitä sitä, että kaipaat parempaa järjestystä elämääsi. Kuolemaan liittyvät unet voivat puolestaan merkitä sitä, että olet siirtymässä uuteen tärkeään elämänvaiheeseen.

Lisätietoa unien symboliikasta löydät esimerkiksi täältä.

4. KOKEILE INTUITIIVISTA KIRJOITTAMISTA

Tähän harjoitukseen tarvitset kynän, paperia ja ajanottovälineen. Säädä itsellesi aikaa 5 minuuttia, ja ryhdy kirjoittamaan. Kirjoita paperille kaikki, mitä mieleesi nousee niin nopeasti kuin pystyt. Älä jää murehtimaan tyylistä, kielioppivirheistä tai siitä, onko kirjoittamissasi lauseissa mitään järkeä. Anna vain kaiken sanottavasi purkautua paperille, mahdollisimman vapaasti ja pidättelemättä. Montako paperiarkkia ehdit täyttää viidessä minuutissa?

Kun aika on kulunut loppuun, lue ajatuksen kanssa, mitä juuri kirjoitit. Joskus intuitiivisen kirjoittamisen avulla esille nousee yllättäviä asioita, ja jopa viestejä henkisemmiltä tasoilta. Saatat hämmästyä!

Tätä harjoitusta kannattaa toistaa säännöllisesti esimerkiksi kahden viikon ajan. Voit halutessasi pidentää aikaa vaikka viiteentoista minuuttiin, jos viisi minuuttia kuluu loppuun liian nopeasti.

Tehdessäsi harjoitusta pidemmän aikaa, voit seurata nouseeko jokin tietty aihe yhä uudelleen ja uudelleen esille. Ja jos pidät samanaikaisesti unipäiväkirjaa, vertailu voi olla vieläkin mielenkiintoisempaa. Kuten edellä totesin, intuitio pyrkii usein saamaan asiansa kuuluville lähettämällä samaa viestiä yhä uudelleen ja uudelleen.

Mikäli sinusta tuntuu hankalalta päästä kirjoittamisen alkuun, voit käyttää apuna jotakin inspiraation lähdettä. Jos sinulla on tarot- tai oraakkelipakka käytettävissäsi, valitse sokkona yksi kortti ja kirjoita sen pohjalta. Tai ota jokin muu kuva, kuten postikortti tai sanomalehden sivulla julkaistu kuva.

5. VALITSE KORTTI!

Valintatehtävät ovat intuition harjoittamisen klassikkoainesta.

Voit harjoitella intuitiivisia tuntosarviasi esimerkiksi pelikorttipakan avulla siten, että nostat korttipakasta yhden kortin taustapuoli ylöspäin eteesi pöydälle, ja yrität ”tietää” tai ”tuntea”, onko se musta vai punainen. Käy koko korttipakka läpi, ja laske lopuksi montako korttia sait oikein. Kannattaa merkitä tulokset ylös. Jos jatkat harjoittelua pidempään, saatat huomata että tuloksesi alkavat pikkuhiljaa parantua.

Muita samantyyppisiä valintatehtäviä ovat esimerkiksi kruuna vai klaava, kummasta kädestä tai pitkän tikun vetäminen. Kun harjoittelet valitsemista, kiinnitä erityistä huomiota siihen, millaisia tuntemuksia eri vaihtoehdot aiheuttavat sydämesi alueella. Huomaatko, miten oikea vaihtoehto vetää sinua hienovaraisesti puoleensa, ja väärä vaihtoehto työntää sinua kauemmas?

Lumoisa Tarotin facebook-sivuilla viikoittain julkaistava Valitse Kortti -tehtävä on myös hyvä keino harjoitella intuition käyttöä.

Lue lisää aiheesta Intuitio on kuudes aistimme -postauksesta.

Voit testata omaa intuitiivisuuttasi Lumoisan leikkimielisellä testillä: Testaa kuinka intuitiivinen olet!

Onko sinulla omia, hyväksi havaitsemiasi konsteja intuition vahvistamiseen? Jaa vinkkisi kommentoimalla alapuolelle! <3

♥ Anna ♥

 

Kuvat: kuva tarotkorteista oma, muut kuvat Pixabay.

LATAA KUUTYÖKIRJA + TOTEUTA UNELMASI!
Kuutyöskentelyn avulla syvennät itsetuntemustasi, vahvistat yhteyttä luontaisiin sykleihisi, ja edistät tavoitteidesi saavuttamista. Ilmaisesta, 29-sivuisesta Kuutyökirjasta löydät parhaat työvälineet kuutyöskentelysi tueksi. Lisää vinkkejä ja kuutietoutta saat 1 - 2 kertaa kuukaudessa ilmestyvässä uutiskirjeessä suoraan sähköpostiisi.
En pidä roskapostista. Voit luottaa siihen, ettei sähköpostiosoitettasi käytetä muihin tarkoituksiin.

4 ajatusta aiheesta “5 tehokasta harjoitusta intuition vahvistamiseen”

  1. Paluuviite: Intuitio on kuudes aistimme - LUMOISA TAROT

  2. Paluuviite: Tiedätkö, minkä värinen on aurasi? Tee Lumoisan testi! - LUMOISA TAROT

  3. Olipas mielenkiintoista! Olen intuition ylipapitar ja enegiakenttäni vihreä.
    Ihanaa kesää sinulle😊

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti!

TEE SÄHKÖPOSTITILAUS BLOGIIN

Kirjoita sähköpostiosoite, jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.