kehitaintuitiotasi_artikkelikuva

Kehitä intuitiotasi vahvimman aistisi avulla

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Oletko koskaan pohtinut, onko sinulla ”yliluonnollisia” kykyjä? Kiinnostaako sinua tietää, miten voit kehittää intuitiotasi ja yliaistejasi?

Tässä artikkelissa kerron, mitä yliaistillinen havaitseminen tarkoittaa, ja autan sinua tunnistamaan luontaiset vahvuutesi tällä alueella.

Kuljemme yliaistilliseen havaitsemiseen fyysisten aistien kautta, joten saat samalla käsityksen siitä, millainen on sinulle ominainen tapa hahmottaa maailmaa ja oppia uusia asioita.

Intuitio on herkkyyttä tulkita energiaa

Yliaistillisella havaitsemisella (engl. ESP, extra-sensory perception) tarkoitetaan tiedonhankintaa, joka perustuu muuhun kuin fysiologisiin aisteihin.

Tunnettuja yliaistillisia kykyjä ovat muun muassa selvänäköisyys ja -kuuloisuus, empatia, auran lukeminen, telepatia, astraaliprojektio ja mediumismi.

Yhteistä näille intuitiivisille kyvyille on se, että niissä on kyse energian tulkitsemisesta. Ja se on taito, joka meillä ihmisillä on luonnostaan.

Jokainen ihminen kykenee halutessaan kanavoimaan ja tulkitsemaan energioita.

Lapsissa ja nuorissa yliaistilliset taipumukset ilmenevät usein voimakkaina. Yleensä ne kuitenkin painuvat taka-alalle kasvatuksen myötä, sillä kulttuurissamme niihin ei osata suhtautua kovin kannustavasti.

Intuitio on vähän kuin henkinen hauislihas: mitä enemmän sitä jumppaa, sitä vahvempi siitä tulee. Käyttämättömänä se puolestaan surkastuu, mutta silloinkaan se ei lakkaa täysin olemasta.

Vaikka et tällä hetkellä pitäisi itseäsi tippaakaan intuitiivisena ihmisenä, sinusta voi hyvin tulla sellainen ahkeralla harjoittelulla.

Yliaistillinen havaitseminen edellyttää ennen kaikkea herkkyyttä, keskittymiskykyä ja avoimuutta.

Myös hyvä itsetuntemus auttaa, sillä meillä jokaisella on luontaisia vahvuusalueita ja taitoja, joita voimme hyödyntää intuition kehittämisessä. Ensimmäinen askel onkin tunnistaa nämä henkilökohtaiset voimavaramme.

Visuaalinen, auditiivinen ja kinesteettinen havainnointi

Tarkastellaanpa yliaistillista havaitsemista fyysisten aistien kautta. Ne eivät ole sama asia, mutta niissä on paljon yhteisiä piirteitä.

Ihmisen viisi perusaistia ovat makuaisti, hajuaisti, tuntoaisti, kuuloaisti ja näköaisti.

Meillä jokaisella on yleensä yksi pääaisti, johon me nojaudumme kaikkein voimakkaimmin hankkiessamme tietoa ympäristöstä ja opetellessamme uusia asioita.

Visuaalinen ihminen muistaa parhaiten näkemänsä, auditiivinen puolestaan kuulemansa. Kinesteettisellä ihmisellä havainnointia ja oppimista edistävät liike ja käsillä tekeminen.

Pohdi hetkinen, mikä on sinulle kaikkein luontaisin tapa painaa asioita mieleesi. Näkemällä, kuulemalla vai kokemalla?

Onko sinulla hyvä mielikuvitus? Ehkä tapanasi on kirjoittaa tärkeät asiat ylös, ja käyttää värikkäitä listoja, kaavioita ja miellekarttoja muistisi tukena? Tällöin näköaisti on sinulla todennäköisesti tärkein fyysinen aisti, eli olet visuaalinen havainnoija.

Mikäli keskityt luennolla mieluummin kuuntelemaan esiintyjän puhetta kuin katselemaan hänen powerpoint-esitystään, vahvin aistisi on kuuloaisti eli olet auditiivinen havainnoija. Voi olla, että olet myös musikaalinen, ja sinulla on hyvä rytmitaju.

Jos rakastat toimintaa ja käsillä tekemistä, etkä välttämättä pidä itseäsi ”lukuihmisenä”, kuulut todennäköisesti kolmanteen kategoriaan. Tällöin opit parhaiten tekemällä ja kokemalla, eli olet kinesteettinen havainnoija.

Voit kokeilla selvittää asiaa myös Lumoisan leikkimielisen testin avulla: Testaa, mikä on vahvin yliaistisi!

Vahvin fyysinen aisti toimii johtolankana

Fyysisen maailman havaitsemisessa yksi fyysinen aisti on yleensä selvästi ylitse muiden, ja sama pätee myös yliaistillisten kykyjen kohdalla.

Energian havainnoinnissa yksi (tai muutama) intuitiivinen aisti on usein kaikkein vahvin.

Tapasi hahmottaa käsinkosketeltavaa maailmaa toimii siis tärkeänä johtolankana kun mietit, mikä voisi olla sinun vahvin yliaistillinen kykysi.

SELVÄNÄKÖISYYS

Jos olet voimakkaasti visuaalinen ihminen, sinulla voi olla taipumusta selvänäköisyyteen. Tällöin intuitiiviset viestit voivat näyttäytyä sinulle mielikuvina, symboleina, väreinä tai muotoina.

Saatat ”nähdä” tapahtumia sisäisillä silmilläsi aivan kuin katselisit elokuvaa tai uneksisit. Tai mieleesi voi nousta yksittäisiä symboleja tai hienovaraisempia vaikutelmia.

Aurojen eli energiakenttien havaitseminen on myös yksi selvänäköisyyden osa-alue.

Selvänäkökyky lienee suosituin yliaisti, eikä ihme; sen avulla voi saada paljon tietoa niin menneisyydestä, nykyhetkestä kuin tulevistakin tapahtumista. Siitä voi olla paljon hyötyä esimerkiksi vaaratilanteen välttämisessä tai kadonneen ihmisen paikantamisessa.

SELVÄKUULOISUUS

Auditiivisilla eli kuuloaistia painottavilla ihmisillä selväkuuloisuus voi nousta esille vahvimpana yliaistina. Tällöin intuitiiviset viestit ilmenevät äänen kaltaisina sisäisinä kokemuksina.

Voit esimerkiksi kuulla mielessäsi vaimeaa musiikkia, kun astut tyhjään konserttisaliin. Tai saatat kuulla sanoja, tai jopa kokonaisia lauseita ”sisäisillä korvillasi”.

Toisinaan korvien soiminen eli tinnitus yhdistetään vahvistumassa olevaan selväkuuloisuuteen.

SELVÄTUNTEMINEN JA EMPATIA

Jos olet kinesteettinen eli tekemiseen ja kokemiseen nojautuva henkilö, selvätuntoisuus ja empatia voivat korostua sinun vahvimpina yliaisteinasi.

Empaattisuudella viitataan tässä yhteydessä kykyyn aistia toisen ihmisen tunnetiloja omassa tunnekehossa. Vaikka ystäväsi osaisi päällisin puolin peittää sinulta surunsa ja pettymyksensä, voit empaatikkona todella tuntea tämän raskaan energian omassa sisimmässäsi.

Empaattinen ihminen saattaa olla herkkä aistimaan myös tiloihin ja esineisiin tallentuneita tunne-energioita. Voi olla, että kierrät vaistomaisesti jonkin rakennuksen tai sen osan kaukaa, sillä olosi muuttuu painostavaksi sen läheisyydessä.

Selvätuntemisella tarkoitetaan sitä, että intuitiivinen havaitseminen tapahtuu kehotuntemusten välityksellä. Tällöin saatat tuntea toisten ihmisten kivut ja kolotukset omassa kropassasi, etkä todennäköisesti viihdy kovin hyvin lääkärin odotusaulassa!

SELVÄTIETÄMINEN

Myös selvätietäminen voi olla kinesteettiselle ihmiselle luontainen tapa kanavoida energiaa. Toisaalta se voi olla ominaista sellaiselle henkilölle, jolla kaikki aistit ovat melko tasavahvoja.

Selvätietäminen tarkoittaa, että intuitiivista energiaa tulkitsee looginen mielesi, eli se ikään kuin latautuu suoraan tietoisuuteesi.

Onko sinulle koskaan käynyt niin, että olet yhtäkkiä vain tiennyt jonkin asian osaamatta selittää, miten voit tietää sen? Tiedät esimerkiksi, ettei sinun kannata valita kolmatta hissiä – ja kuulet myöhemmin, että se juuttui tuntikausiksi kerrosten väliin.

Tässä on kyse selvätietämisestä.

Lopuksi

Olipa luontainen yliaistisi mikä tahansa, sinun on mahdollista herätellä ja vahvistaa mitä tahansa intuitiivista kykyä itsessäsi harjoittelun avulla.

Voit lukea vinkkejä intuition kehittämiseen tästä postauksesta.

Olisi kiva kuulla ajatuksiasi tästä aiheesta. Mikä on sinun vahvin yliaistisi? Vai onko niitä useampia? Miellätkö itsesi visuaaliseksi, auditiiviseksi vai kinesteettiseksi havainnoijaksi? Onko sillä yhteyttä intuitiiviseen tapaasi aistia energioita? Jätä kommenttia!

♥ Anna ♥

Ps. Jos kaipaat lisää vinkkejä intuitiivisten kykyjesi kehittämiseen, liity ilmaiseksi mukaan Kuun Polku -sähköpostilistalle!

LUE LISÄÄ

Testaa, kuinka intuitiivinen olet

Intuitio on kuudes aistimme

Viisi tehokasta harjoitusta intuition vahvistamiseen

KUVAT

Unsplash.com

LATAA KUUTYÖKIRJA + TOTEUTA UNELMASI!
Kuutyöskentelyn avulla syvennät itsetuntemustasi, vahvistat yhteyttä luontaisiin sykleihisi, ja edistät tavoitteidesi saavuttamista. Ilmaisesta, 29-sivuisesta Kuutyökirjasta löydät parhaat työvälineet kuutyöskentelysi tueksi. Lisää vinkkejä ja kuutietoutta saat 1 - 2 kertaa kuukaudessa ilmestyvässä uutiskirjeessä suoraan sähköpostiisi.
En pidä roskapostista. Voit luottaa siihen, ettei sähköpostiosoitettasi käytetä muihin tarkoituksiin.

1 ajatus aiheesta “Kehitä intuitiotasi vahvimman aistisi avulla”

  1. Maire laari

    Ajattelen et olisin visuaalinen. Voin kertoa mitä minulle on tapahtunut. Sinä yönä kun englannin Daiana kuoli näin merkillisen unen, oli iso alikulkusilta ja sen yläpuolelle tuli isoi kirjaimin DAIANA. Aamulla kuulin hänen kuolleen auto onnettomuudessa

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti!

TEE SÄHKÖPOSTITILAUS BLOGIIN

Kirjoita sähköpostiosoite, jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.