kevatpaivantasaus_artikkelikuva

Kevätpäiväntasaus: 3 ideaa juhlistaa kevättä

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Kevätpäiväntasaus on aikaa, jolloin saamme nauttia ensimmäisistä kevään merkeistä. Aurinko paistaa, linnut visertävät, ja vesi tippuu räystäiltä. Saatat tuntea herääväsi pitkiltä talviunilta. Uusi vuosi lähtee toden teolla käyntiin!

Kevätpäiväntasauksena yö ja päivä ovat yhtä pitkät. Olemme vuodenkierron taitekohdassa, joka edustaa jälleensyntymää, hedelmällisyyttä, laajenemista ja uuden kasvukauden alkua.

Kokosin tähän artikkeliin kolme ideaa, joiden avulla voit juhlistaa Kevätpäiväntasausta ja kevään alkamista. Valjasta Kevätpäiväntasauksen voimakas energia virkistymiseen, uudistumiseen ja toiveidesi toteuttamiseen!

Kevätpäivänseisaus ja pääsiäisen aika ovat loistava ajankohta:

  • Suunnitella tulevaa ja kylvää ”muutoksen siemeniä” tulevaisuutta varten
  • Puhdistaa keho ja koti talven jäljiltä
  • Vahvistaa sisäistä valoasi pienen kevättaian avulla

Selkiytä tavoitteesi

Mitä haluat saada tänä vuonna aikaan? Mitä haluat luoda? Miten haluat laajentua? Nämä ovat ajankohtaisia kysymyksiä erityisesti siinä tapauksessa, jos sinusta tuntuu ettei vuosi ole vielä lähtenyt kunnolla käyntiin.

Valitse loppuvuodelle yksi päätavoite, ja kirjoita se paperille. Kiinnitä paperi jääkaapin oveen, tai muulle näkyvälle paikalle.

Mikäli tavoitteesi on laaja, jaa se osatavoitteisiin. Mikä on ensimmäinen askel? Lähde siitä liikkeelle. Kun teet päivässä yhden asian unelmasi eteen, tulet vuodessa tehneeksi 365 asiaa!

Askartele aarrekartta. Millaista olisi unelmaelämäsi? Leikkaa vanhoista aikakauslehdistä inspiroivia kuvia ja sanoja, ja liimaa ne tukevalle alustalle. Kehystä aarrekarttasi, ja aseta se työpöydällesi muistuttamaan sinua päivittäin siitä, miksi ponnistelet.

Pohdi tärkeitä elämänarvojasi. Miten toiveidesi ja tavoitteidesi toteutuminen edistäisi arvojesi mukaista elämää?

Tee kevätsiivous

Valmistaudu kevääseen puhdistamalla kehoasi. Jos paastoaminen ei ole sinun juttusi, voit silti keventää ruokavaliotasi vähentämällä lihan, maitotuotteiden ja sokerin syömistä. Pidä hedelmäpäivä, ja kokkaa kasviksista! Muista juoda runsaasti vettä.

Talven jäljiltä myös koti voi kaivata perusteellisempaa siivousta. Pyyhi pölyt, pese ikkunat ja päästä auringonvalo tulvimaan huoneisiisi!

Tarkista huonekasviesi kunto, ja vaihda mullat tarvittaessa. Jos kasviystävää ei voi enää pelastaa, vie se kompostiin. Kodissa ei kannata säilyttää nuupahtaneita leikkokukkia tai viherkasveja.

Kevätpäiväntasaus on loistava ajankohta myös kehon ja kodin energiapuhdistukselle. Voit käyttää tähän tarkoitukseen esimerkiksi salviasuitsuketta, eteerisiä öljyjä, taputtamista, rummuttamista, äänimaljaa tai suolaa.

Kodin energiapuhdistus suolan avulla onnistuu esimerkiksi näin:

  • Aseta suola-astia (kahvilautanen + ruokasuola käy hyvin) jokaiseen huoneeseen, joka tuntuu kaipaavan puhdistusta. Suola imee tehokkaasti itseensä kaikenlaista energiaa.
  • Kun lautaset ovat olleet paikoillaan muutaman päivän ajan (kolme on voimakas maaginen luku), heitä suola pois.
  • Lataa kotisi positiivisella energialla. Eteerisistä öljyistä esimerkiksi sitrushedelmät ja monet kukkaistuoksut piristävät ja kohottavat energiavärähtelyä. Kuuntele lempimusiikkiasi ja tee asioita, jotka saavat sinut hymyilemään.

Lisää siivousvinkkejä löydät tästä artikkelista: Varjotyöskentely (osa 1): energiat liikkeelle kehon ja kodin puhdistamisella.

Luo oma kevätrituaalisi

Pieni kevättaika antaa potkua toiveiden toteutumiseen!

Minulla on tapana koristella tyhjäksi puhallettu kananmuna. Kirjoitan sen pintaan asioita, joita toivon lisää elämääni seuraavan vuoden aikana. Lopuksi vapautan toiveeni ilmoille hajottamalla munan. Myös hautaaminen voisi tulla kysymykseen, mutta meillä maa on vielä jäässä.

Myös siemenen istuttaminen on mainio kevätrituaali. Lataa siemen aikomuksellasi (pidä sitä hetki kädessäsi tavoitettasi visualisoiden), ja istuta se sitten multaan. Voit koristella ruukun muistuttamaan sinua päämäärästäsi ja vahvistamaan positiivista energiaa projektin ympärillä. Pidä siemenestä hyvää huolta, ja näe kasvin kasvavan samaan aikaan kun tavoitteesi toteutuu.

Kynttilämagia soveltuu mainiosti edistämään toiveiden toteutumista. Valitse kynttilän väri, symbolit ja muut maagiset elementit resonoimaan tavoitteesi kanssa, ja lataa kynttilä Kevätpäiväntasauksen energialla. Polta kynttilää vähitellen, kunnes se palaa loppuun tai saavutat tavoitteesi.

Lisävinkkejä kynttilämagiaan: Näin valmistat maagisen kynttilän.

Kevätpäiväntasaukseen sopii hyvin myös aamuinen aurinkotervehdys. Nouse yhtä aikaa auringon kanssa, ja anna sen ensimmäisten säteiden täyttää sinut uudella energialla.

Lopuksi

Tunnetko olosi vähän nuutuneeksi talven jäljiltä? Vakuutan, ettet ole yksin. Onneksi valon määrän lisääntyminen saa energiavarastomme jälleen täyttymään, ja pian pääsemme nauttimaan uudesta kasvukaudesta.

Miten sinulla on tapana ottaa kevät vastaan? Jätä kommenttia alapuolelle!

♥ Anna ♥

Kuvat

Pexels

Lue lisää

Näin valmistat virkistävää kivivettä

Hyvää yötä! Paranna unen laatua näillä vinkeillä

Testaa, mikä on vahvin yliaistisi!

LATAA KUUTYÖKIRJA + TOTEUTA UNELMASI!
Kuutyöskentelyn avulla syvennät itsetuntemustasi, vahvistat yhteyttä luontaisiin sykleihisi, ja edistät tavoitteidesi saavuttamista. Ilmaisesta, 29-sivuisesta Kuutyökirjasta löydät parhaat työvälineet kuutyöskentelysi tueksi. Lisää vinkkejä ja kuutietoutta saat 1 - 2 kertaa kuukaudessa ilmestyvässä uutiskirjeessä suoraan sähköpostiisi.
En pidä roskapostista. Voit luottaa siihen, ettei sähköpostiosoitettasi käytetä muihin tarkoituksiin.

2 ajatusta aiheesta “Kevätpäiväntasaus: 3 ideaa juhlistaa kevättä”

  1. Auringonsäteiden myötä tulee automaattisesti tarve siivota ”tunkkaisuus” pois. Verhot ja matot kesäisin kuosein jne. Uudistumista ja tavallaan horroksesta heräämistä ihan kokonaisvaltaisesti 🤗🌼👍

    1. Kyllä!😊 Auringonsäteet paljastavat, jos pinnoille on päässyt kertymään pölyä pimeiden talvikuukausien aikana, ja tulee tarve siistiä paikat.🌞🌈🌱

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti!

TEE SÄHKÖPOSTITILAUS BLOGIIN

Kirjoita sähköpostiosoite, jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.