Kolme superhelppoa juhannustaikaa rakkauteen!

Juhannus on perinteisesti rakkauden ja hedelmällisyyden juhla, ja se on otollista aikaa erilaisille lemmenloitsuille ja enteille. Olitpa perinnenoita tai et, voit hyvin kokeilla näitä hauskoja ja superhelppoja juhannustaikoja keskikesän juhlinnan ohessa. Tiedä, vaikka lempi lähtisi nousemaan ja naimalykky kohenemaan!

Milloin hääkellot kilisevät?

Click to Flip
Voikukan puhaltaminen. Poimi juhannusyönä voikukka, jonka päässä on siemenpallo. Puhalla siemenpalloon pyytäen kukkaa kertomaan, milloin pääset naimisiin. Paikoilleen jäävien siemenhaituvien määrä kertoo, monenko vuoden kuluttua astut avioliiton satamaan.

Aamukasteesta naimalykkyä

Click to Flip
Tanssi juhannuksena paljain jaloin aamukasteessa, niin jalkasi pehmenevät ja askeleesi kevenee. Jos tarvitset lisää naimalykkyä, kieriskele alasti aamukasteisella nurmikolla (varo punkkeja!) ja lausu: "Aamu aamulta ihana, iltaa kohden kaunihimpi, kesän kaiken kiehtovampi."

Vanhanpiian juhannussauna

Click to Flip
Sido vihta yhdeksästä koivun oksasta. Lämmitä juhannussauna Ukkosen iskemillä puilla, kylve siellä itseäsi rivakasti vihtoen ja lausu: "Katsoisi moni muotoani, valvoisi pojat vartaloani, tukkapäistä turpehutta, kassapäistä kauneutta, sormuskäsistä koreutta. Mi' on vastassa lehtiä, se minulle lempeä!" Saat sen verran kosijoita, kuin vihdassa on lehtiä.

 

LUE LISÄÄ

Perinteisiä juhannustaikoja ja enteitä

LÄHTEET

Paula Havaste, Onnen loitsut. 7 x 7 taikaa. Gummerus, 2018.
Sinikka Piippo, Kasvien salaiset voimat. Helmi, 2008.
Risto Pulkkinen, Suomalainen kansanusko. Samaaneista saunatonttuihin. Gaudeamus, 2014.

Kuvat: Unsplash ja Pixabay

1 ajatus aiheesta “Kolme superhelppoa juhannustaikaa rakkauteen!”

  1. Paluuviite: Perinteisiä juhannustaikoja ja enteitä - LUMOISA TAROT

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti!