maljat6_miekatlahetti

Korttiyhdistelmä: Maljat 6 + Miekkojen Lähetti käänteisenä

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

MALJAT 6

Maljat 6 on anteliaisuuden, auttamisen, ilahduttamisen, lapsuuden ja nostalgian kortti. Lapset osaavat lahjoilla ilahduttamisen taidon, sillä heillä ei ole samalla tavoin taka-ajatuksia kuin varttuneemmalla väellä. Piirustus, halaus tai vaikkapa karkkipussin viimeinen karkki annetaan vilpittömästä antamisen ilosta ja halusta.

Viaton anteliaisuus on yksi pyyteettömän rakkauden muoto, ja se koskettaa suoraan ihmisen sydäntä.

MIEKKOJEN LÄHETTI KÄÄNTEISENÄ

Miekkojen Lähetti puolestaan on tarotpakan uhmaikäinen kolmivuotias tai kapinoiva teini. Hän on ihminen, joka kuvittelee tietävänsä kaikesta kaiken, vaikkei todellisuudessa tiedä vielä paljoakaan.

Miekkojen Lähetin ”tietäminen” on lähellä tuntemista – koska ajatus tuntuu hänestä hyvältä, sen täytyy olla ”totta”. Todellisuus ei vielä ole koetellut ja haastanut Miekkojen Lähetin ideaa, joten hän voi uskoa siihen sataprosenttisesti.

Tällainen ajattelu on mielen kapea-alaista idealismia, johon saattaa liittyä myös ylemmyydentunnetta: minä olen oikeassa ja nuo muut ovat väärässä. Se saattaa ilmetä uhmakkuutena, hyökkäävyytenä ja varomattomina sanoina, joita joutuu taatusti katumaan myöhemmin.

YHDISTELMÄ

Yritä olla ystävällinen ja osoittaa, että oikeasti välität. Jos kohtaat uhmakasta idealismia itsessäsi tai toisessa ihmisessä, harjoittele empaattista asennetta. Vedä syvään henkeä, laske kymmeneen ja yritä lähestyä asiaa ennemmin sydämestäsi kuin mielestäsi käsin. Pohjimmiltaan uhma viestittää pelosta, ettei tule kuulluksi ja ymmärretyksi.

Älä sorru vähättelyyn (vaikka toisen esittämä idea saattaisi sinusta tuntua kuinka älyttömältä tai lapselliselta tahansa), sillä se on omiaan vain lisäämään bensaa liekkeihin.

Kuuntele, ymmärrä ja ole rakentava palautteessasi.

LATAA KUUTYÖKIRJA + TOTEUTA UNELMASI!
Kuutyöskentelyn avulla syvennät itsetuntemustasi, vahvistat yhteyttä luontaisiin sykleihisi, ja edistät tavoitteidesi saavuttamista. Ilmaisesta, 29-sivuisesta Kuutyökirjasta löydät parhaat työvälineet kuutyöskentelysi tueksi. Lisää vinkkejä ja kuutietoutta saat 1 - 2 kertaa kuukaudessa ilmestyvässä uutiskirjeessä suoraan sähköpostiisi.
En pidä roskapostista. Voit luottaa siihen, ettei sähköpostiosoitettasi käytetä muihin tarkoituksiin.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti!

TEE SÄHKÖPOSTITILAUS BLOGIIN

Kirjoita sähköpostiosoite, jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.