artikkelikuva_muutos (1)

Istutetaan Muutoksen Siemeniä!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Kevät on viimein päässyt kunnolla vauhtiin täällä pohjoisessakin, ja on voimallisen Täydenkuun aika (täysikuu Skorpionissa su 29.4.), joten nyt on hyvä ajankohta pistää siemeniä multaan. Tässä Vapun kunniaksi pieni harjoitus, jonka avulla voit lähteä edistämään jonkin uuden ja tervetulleen kasvua elämässäsi.

Sain idean tähän harjoitukseen logoterapeutti Elina Tanskasen kirjasta Hyvän Mielen Reseptejä, johon kannattaa ehdottomasti tutustua, jos et ole sitä vielä tehnyt. Kirja sisältää loistavia vinkkejä mielialan kohottamiseen ja elämänlaadun parantamiseen.

Ja sitten itse tehtävään.

TARVIKKEET
• Siemeniä
• Kukkamultaa
• Ruukku
• Kastelukannu
• Sanomalehteä
• Jotakin mitä haluat muuttaa elämässäsi
• Kynä
• Paperia
• 15 minuuttia aikaa

Eli tarvitset siemeniä, kukkamultaa, ruukun ja vähän vettä. Kannattaa valita sellaisia siemeniä, joiden voi odottaa lähtevän kasvamaan melko varmasti. Esimerkiksi miniauringonkukat ovat hyviä, sillä ne itävät helposti, ja niitä voi viljellä myös kerrostalo-olosuhteissa. Rairuoho ja vihanneskrassikin käyvät ihan hyvin.

Voit halutessasi suojata työpöydän vaikkapa sanomalehdellä, niin multa ei sotke paikkoja. Unohda sen sijaan puutarhakäsineet ja kumihanskat: on terveellistä ja maadoittavaa työntää kätensä multaan.

Lisäksi tarvitset jonkin asian, jota haluat muuttaa elämässäsi. Eri aihealueita voivat olla esimerkiksi terveyden edistäminen, ihmissuhteiden kehittäminen tai rahatilanteen parantaminen. Mieti, mikä asia elämässäsi hyötyisi tällä hetkellä siitä, että panostaisit siihen hiukan enemmän aikaasi ja energiaasi. Ohjausta ja ideoita omiin muutoskohteisiin voi pyytää myös tarotkorteilta.

Kun olet valinnut aiheen, muotoile sen pohjalta riittävän selkeä ja realistinen tavoite. Muista, ettei Roomaakaan rakennettu päivässä, ja että pienelläkin muutoksella voi olla suuri kerrannaisvaikutus!

Esimerkiksi, jos haluat edistää terveyttäsi, voisit valita jonkin seuraavista askelista: ”syön joka päivä kourallisen kasviksia”, ”korvaan joka toisen tupakan nikotiinivalmisteilla” tai ”nukun joka yö vähintään 7 h”. Tai jos haluat panostaa enemmän ihmissuhteisiisi, tavoitteesi voisi olla: ”halaan puolisoani joka päivä”, ”kutsun viikottain jonkun ystävistäni kahville”, tai ”keksin joka lauantaille jotakin mukavaa puuhaa lasten kanssa.” Talousasioihin liittyen: ”laitan joka kuukausi 50 € säästöön”, ”saan projektini valmiiksi kesän aikana” tai ”etsin uuden työpaikan syksyyn mennessä”.

Kun omaan elämäntilanteeseesi sopiva muutoskohde on selvillä, ota kynä ja paperia ja kirjoita tavoitteesi ylös niin lyhyesti ja ytimekkäästi kuin mahdollista. Ole selkeä ja realistinen tavoitteessasi, ja tähtää lähitulevaisuuteen. Haluamme nähdä tuloksia mahdollisimman pian, mutta viimeistään syksyllä on sadonkorjuujuhlan aika.

Minulta itseltäni on jäänyt viime aikoina (kuukausina!) meditoiminen todella vähiin, ja huomaan tämän heikentäneen sisäistä tasapainoani. Ilmaelementtiä edustavana Vesimiehenä minulla on taipumusta irtautua ajatusteni vietäväksi ja muuttua Hajamielisen Professorin ruumiillistumaksi, ellen säännöllisin väliajoin palauta itseäni tietoisesti takaisin Maan pinnalle ja tähän hetkeen. Ja siihen meditoiminen (erityisesti luonnossa) on erittäin tehokas keino. Niinpä asetan omaksi muutostavoitteekseni sisäisen tasapainon edistämisen, ja kirjoitan paperille: ”Meditoin vähintään kolme kertaa viikossa.”

Kun tavoite on kirjoitettu ylös, paperi taitellaan ja asetetaan ruukun pohjalle. Sitten lisätään multaa, ja kylvetään siemenet. Katso tarkemmat istutusohjeet siemenpussin kyljestä.

Samalla kun istutat siemeniä multaan, voit keskittyä miettimään muutostavoitettasi. Mieti, mihin olet ryhtymässä ja miksi. Mihin tähtäät  projektillasi? Kuvittele itsesi siihen hetkeen, kun olet saavuttanut tavoitteesi. Millainen vaikutus sillä on energiatasoosi, mielialaasi ja elämääsi? Kun pystyt hahmottamaan mahdollisimman selkeästi kaiken sen hyvän mitä voit saavuttaa, sinusta tulee motivoitunut sitoutumaan päämäärääsi. Ja mitä motivoituneempi olet, sitä todennäköisemmin onnistut.

Kun siemenet on kylvetty multaan ja peitelty kevyesti, ne täytyy muistaa myös kastella. Voit halutessasi askarrella pienen nimikyltin, josta käy ilmi mitä ruukussa kasvaa. Aseta sen jälkeen ruukku johonkin oikein keskeiselle paikalle asunnossasi – näin muistat hoitaa sitä mahdollisimman hyvin!

Lupaa itsellesi sitoutua siementesi kastelemiseen JA asettamasi muutostavoitteen edistämiseen sataprosenttisesti, kautta kiven ja kannon, käsi Raamatulla, tai mitä ikinä koetkaan pyhäksi. Ota kalenteri käteen, ja ala tehdä konkreettista suunnitelmaa. Sitten vain hihat ylös ja hommiin!

♥Anna♥

Otatko haasteen vastaan, ja lähdet kylvämään muutoksen siemeniä kanssani? Olisi hauskaa, jos jakaisit kokemuksesi minun ja muiden kanssa, sillä joukossa on voimaa! Voit kertoa omasta kasvatusprojektistasi tähän alapuolelle tai Instagramiin, ja liittää kommenttiisi halutessasi tägit #muutoksensiemenet ja #lumoisatarot 🙂

LATAA KUUTYÖKIRJA + TOTEUTA UNELMASI!
Kuutyöskentelyn avulla syvennät itsetuntemustasi, vahvistat yhteyttä luontaisiin sykleihisi, ja edistät tavoitteidesi saavuttamista. Ilmaisesta, 29-sivuisesta Kuutyökirjasta löydät parhaat työvälineet kuutyöskentelysi tueksi. Lisää vinkkejä ja kuutietoutta saat 1 - 2 kertaa kuukaudessa ilmestyvässä uutiskirjeessä suoraan sähköpostiisi.
En pidä roskapostista. Voit luottaa siihen, ettei sähköpostiosoitettasi käytetä muihin tarkoituksiin.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti!

TEE SÄHKÖPOSTITILAUS BLOGIIN

Kirjoita sähköpostiosoite, jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.