kynttilamagia_artikkelikuva3

Näin valmistat maagisen kynttilän

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Kynttilämagia on yksi suosituimmista magian tekniikoista, ja se sopii hyvin myös aloitteleville keittiönoidille. Kalliita tai erikoisia välineitä ei tarvita.

Oletko joskus sulkenut silmäsi ja puhaltanut syntymäpäiväkakustasi kynttilät sammuksiin, toivoen samalla jotakin kivaa tapahtuvaksi? Tämä on kynttilämagiaa yksinkertaisimmillaan!

Tässä artikkelissa neuvon, miten voit edetä askelen pidemmälle, valmistaa oman maagisen kynttiläsi, ja käyttää sitä edistämään toiveidesi toteutumista.

Maagisen kynttilän valmistus

Katso lyhyt video rituaalikynttilän valmistuksesta:

TARVIKKEET

 • Kynttilä
 • Pohjaöljyä
 • Kuivattuja yrttejä
 • Eteerisiä öljyjä
 • Puukko tai muu kaiverrusväline
 • Lautanen tai muu öljynkestävä alusta
 • Sanomalehteä

TYÖVAIHEET

 1. Suojaa työpöytä sanomalehdellä.
 2. Kaiverra kynttilän pintaan valitsemiasi riimuja tai muita maagisia symboleja.
 3. Kaada pohjaöljyä lautaselle tai muulle öljynkestävälle alustalle, ja sekoita siihen valitsemiasi yrttejä ja eteerisiä öljyjä.
 4. Kieritä kynttilää öljyssä, jolloin yrtit tarttuvat sen pintaan.
 5. Anna kynttilän kuivahtaa sanomalehden päällä.

KÄYTTÖ

 • Lataa kynttilä henkilökohtaisella voimallasi. Pitele sitä molemmissa käsissäsi, ja visualisoi sen maagista käyttötarkoitusta (esim. jos tavoittelet kynttilän avulla uutta työpaikkaa, näe itsesi allekirjoittamassa työsopimusta). Voit halutessasi lausua kynttilän tarkoituksen myös ääneen: ”Tämä kynttilä auttaa minua saamaan unelmieni työpaikan.”
 • Polta kynttilää hetken aikaa useampana päivänä peräkkäin, kunnes se on palanut loppuun tai toiveesi on toteutunut.

Vinkkejä onnistuneeseen kynttilämagiaan

Kynttilämagian teho perustuu moneen asiaan:

 • kynttilän väriin ja sen muihin ulkoisiin ominaisuuksiin (kasvit, öljyt, symbolit)
 • kynttilään ladattuun henkilökohtaiseen voimaan ja sille osoitettuun maagiseen käyttötarkoitukseen
 • siihen, että kynttilä vapauttaa energiansa vähitellen

Kynttilän palaessa sen olomuoto muuttuu.

Palamaton kynttilä edustaa maan elementtiä, mutta palaessaan kynttilä muuttuu sulaksi nesteeksi (veden elementti) ja savuksi (tulen elementti). Samalla kynttilään ladattu energia vapautuu.

Väri on tärkeä yksityiskohta onnistuneessa kynttilätaiassa.

Valitse kynttilän väri maagisen tavoitteesi mukaan. Esimerkiksi vihreä sopii hyvin käytettäväksi rahataioissa, vaaleanpunainen edistää romanttista rakkautta, ja punainen vahvistaa elinvoimaa. Valkoinen väri sisältää kaikki muut värit, joten se sopii käytettäväksi kaikissa tilanteissa.

Katso lisää vinkkejä kynttilän värin valintaan + lataa ilmainen pdf: värien maagiset ominaisuudet.

Läpivärjätty kynttilä on parempi valinta kuin pintavärjätty. Ekologinen keittiönoita suosii mehiläisvaha- , soija-, tai kasvisvahakynttilöitä.

Pyri valitsemaan myös muut kynttilän sisältämät komponentit (kuivatut yrtit, eteeriset öljyt, riimut ja muut symbolit) siten, että niiden energiavärähtely resonoi mahdollisimman hyvin tavoitteesi kanssa.

Etsi internetistä ja kirjoista tietoa kasvien, öljyjen ja symbolien maagisista ominaisuuksista. Listasin muutaman kynttilämagian kannalta hyödyllisen sivuston tämän artikkelin loppuun.

Huomaa, että myös sanat ovat symboleja, ja niillä on oma energiavärähtelynsä. Riimujen ja muiden visuaalisten symbolien sijasta voitkin kaivertaa kynttilääsi avainsanan tai jopa lyhyen lauseen kuvaamaan toivettasi.

Pohjaöljyksi sopii mikä tahansa ruoka- tai kosmetiikkaöljy kuten oliiviöljy, rypsiöljy tai auringonkukkaöljy.

Kynttilän lataaminen henkilökohtaisella energialla on kaikkein tärkein vaihe onnistuneessa kynttilätaiassa.

Selkiytä toiveesi tai tavoitteesi kirjoittamalla se paperille yhdellä lauseella. Pitele kynttilää käsissäsi, ja visualisoi asian toteutumista mielessäsi. Voit myös lausua toiveen ääneen, tai toistella sitä hiljaa mielessäsi.

Kynttilämagiassa kynttilän sytyttämiseen suositellaan käytettäväksi tulitikkuja.

Voit polttaa kynttiläsi kerralla alusta loppuun saakka, tai voit sammuttaa sen välillä, ja sytyttää uudelleen vaikkapa seuraavana päivänä. Usein voi olla hyvä polttaa kynttilää esimerkiksi kolmen, kuuden tai yhdeksän päivän jaksossa, tai siihen saakka kunnes toive on toteutunut.

Kynttilää ei missään tilanteessa pidä jättää vartioimatta! Polta kynttilää vain palamattomalla alustalla.

Maagista kynttilää ei kannata sammuttaa puhaltamalla, sillä se saattaa hajottaa kynttilän energialatauksen. Tukahduta liekki nipistämällä sydänlankaa kostutetuilla sormilla (ole varovainen!), tai käyttämällä kynttilänsammuttajaa.

Aina kun sytytät kynttilän uudelleen, visualisoi tavoitettasi ja lausu se mielellään myös ääneen. Jos kynttilä ehtii palaa loppuun ennen toiveesi toteutumista, voit valmistaa uuden kynttilän.

Tee vain yksi loitsu yhtä kynttilää kohden. Jos osa kynttilästä jää polttamatta, hävitä jäljelle jäänyt kynttilänpätkä esimerkiksi polttamalla se nuotiossa, tai hautaamalla se maahan.

Valjasta Kuun voima tukemaan tavoitteesi toteutumista.

Kasvavan kuun aikana harjoitettu kynttilämagia sopii sellaisiin loitsuihin, joissa tavoitellaan lisää jotakin (kuten rahaa, rakkautta tai terveyttä). Vähenevän kuun aikana puolestaan on sopiva ajankohta tehdä taikoja, joilla pyritään vapautumaan jostakin tai karkottamaan jotakin.

Uusikuu ja täysikuu ovat Kuun syklin huippukohtia, ja näinä ajankohtina suoritetut loitsut ja rituaalit ovat erityisen voimakkaita. Uusikuu sopii parhaiten tavoitteiden asettamiseen, ja täysikuu vapauttamiseen ja karkottamiseen.

Lopuksi

Oletko sinä harjoittanut kynttilämagiaa? Millaisia vinkkejä sinä antaisit värin, yrttien ja symbolien valintaan? Jaa kokemuksesi kommentoimalla alle!

♥ Anna ♥

Hyödyllisiä linkkejä:

Kuvat

Kuva sinisestä kynttilästä oma, muut kuvat Pexels.

Myös nämä artikkelit voisivat kiinnostaa sinua

LATAA KUUTYÖKIRJA + TOTEUTA UNELMASI!
Kuutyöskentelyn avulla syvennät itsetuntemustasi, vahvistat yhteyttä luontaisiin sykleihisi, ja edistät tavoitteidesi saavuttamista. Ilmaisesta, 29-sivuisesta Kuutyökirjasta löydät parhaat työvälineet kuutyöskentelysi tueksi. Lisää vinkkejä ja kuutietoutta saat 1 - 2 kertaa kuukaudessa ilmestyvässä uutiskirjeessä suoraan sähköpostiisi.
En pidä roskapostista. Voit luottaa siihen, ettei sähköpostiosoitettasi käytetä muihin tarkoituksiin.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti!

TEE SÄHKÖPOSTITILAUS BLOGIIN

Kirjoita sähköpostiosoite, jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.