kivivesi_artikkelikuva

Näin valmistat virkistävää kivivettä

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Maailmalla on supersuosittua lisätä vesikannuun kiviä ja kristalleja, jolloin niiden hyvää tekevät mineraalit ja energiaominaisuudet siirtyvät juomaveteen.

Tämä ei kuitenkaan ole mikään uusi keksintö. Ihmiset ovat nauttineet kivivettä (tai kivieliksiiriä) jo tuhansien vuosien ajan vahvistaakseen fyysistä ja henkistä hyvinvointiaan.

Ellet ole vielä kokeillut kiviveden valmistusta, kokosin tähän artikkeliin selkät ohjeet, joiden avulla pääset helposti ja turvallisesti alkuun.

Kaksi valmistusmenetelmää

Kiviveden valmistukseen voi käyttää joko suoraa menetelmää, jossa kivet laitetaan veteen, tai epäsuoraa menetelmää, jossa kivet eivät ole kosketuksissa veden kanssa.

On tärkeää huomata, että kaikki kivilajit eivät sovellu kiviveden valmistukseen suoralla menetelmällä. Niistä voi irrota juomaveteen myrkyllisiä ainesosia, kuten kuparia tai elohopeaa.

Kaikki tässä artikkelissa mainitsemani kivet ovat turvallisia käyttää.

Jos harkitset käyttäväsi muita kivilajeja, varmistathan niiden olevan myrkyttömiä. Aina turvallinen vaihtoehto on käyttää epäsuoraa menetelmää, jossa kivet eivät ole kosketuksissa juomaveden kanssa.

TARVIKKEET
Vesikannu
Muutamia hiottuja kiviä (katso lista alapuolelta)
Vettä

Ohje 1: suora menetelmä

Kiviveden valmistukseen kannattaa käyttää hiottuja kiviä, sillä raakapaloista voi irrota teräviä sirpaleita.

Puhdista kivet huolellisesti huuhtelemalla niitä lämpimällä vedellä. Aseta kivet kannun pohjalle, ja täytä kannu raikkaalla vedellä. Anna kiviveden tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan, tai mieluummin yön yli. Nauti!

Huom! Veden maku ja koostumus saattavat hiukan muuttua kivien vaikutuksesta. Tämä on täysin normaalia, eikä se estä veden käyttämistä.

Ohje 2: epäsuora menetelmä

Tarvitset kaksi astiaa, jotka mahtuvat sisäkkäin. Aseta kivet toiseen astiaan, ja täytä toinen astia raikkaalla vedellä.

Vaikka kivet ja vesi eivät ole fyysisessä kosketuksessa toisiinsa, vesi kykenee poimimaan kivien hienovaraisen energiavärähtelyn niiden ollessa lähekkäin. Anna kiviveden tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli, ja nauti!

Kiviveden käyttötapoja

Kivivettä voi käyttää tavallisen juomaveden sijasta ihmisillä ja lemmikkieläimillä, tukemassa heidän kokonaisvaltaista hyvinvointiaan. Sanotaan, että lemmikit juovat sitä mielellään.

Kivivettä voi mainiosti hyödyntää myös ruoanlaitossa, kotikosmetiikassa, kukkien kastelussa ja siivouksessa. Kaikkialla siellä, missä tarvitaan lisää positiivista värähtelyä!

Valitse kivet alla olevasta listasta käyttötarkoituksen mukaan.

KIVIVEDEN VALMISTUKSEEN SOPIVAT KIVET

Turvallisia kivilajiryhmiä ovat kvartsit, akaatit, kalsiitit ja jaspikset. Suluissa oleva numero viittaa ihmisen energiajärjestelmän peruschakroihin.

Vuorikristalli (1 – 7)
Puhtaus, selkeys, eheys, paraneminen.
Vuorikristalli on mestariparantaja, joka vahvistaa muiden kivien vaikutusta.
Puhdistaa ja tasapainottaa koko ihmisen energiajärjestelmää.
Jos et tiedä minkä kiven valitsisit, valitse vuorikristalli.

Ametisti (6, 7)
Henkisyys, intuitio, sisäinen viisaus, riippumattomuus, tasapaino.
Ametisti on todella monikäyttöinen kivi, joka edistää henkistä kasvua ja auttaa pääsemään eroon haitallisista riippuvuuksista. Kokeile myös migreeniin ja uniongelmiin.

Sitriini (3)
Innokkuus, positiivisuus, aktiivisuus, itseluottamus.
Sitriini on kivimaailman C-vitamiinipommi! Se vahvistaa elinvoimaa, ja tuo elämään lapsenomaista intoa ja positiivisuutta.

Ruusukvartsi (4)
Ehdoton rakkaus, hyväksyntä, lempeä kommunikaatio.
Ruusukvartsi on rakkaudellisesti värähtelevä sydänchakran kivi, joka auttaa sinua olemaan lempeämpi itseäsi ja muita kohtaan.

Savukvartsi (1)
Luottamus, viisaus, selkeys.
Savukvartsi on korkeavärähteisen kvartsiperheen maanläheisin kivi. Se maadoittaa, rauhoittaa, selkeyttää ajatuksia ja tasapainottaa seksuaalienergiaa.
Jos sinulla on masennusta tai ahdistusta, kokeile savukvartsi-ametistivettä (ja hakeudu tarvittaessa lääkärin tai terapeutin juttusille).

Sammalakaatti (1, 2, 5)
Tasapaino, mielenrauha, luontoyhteys.
Sammalakaatin värähtely on ajatuksia selkiyttävää ja maanläheistä. Jos olet tärkeän päätöksen edessä, tästä kivestä voi olla sinulle apua.
Sammalakaatti auttaa myös vahvistamaan yhteyttä Äiti Maahan. Jos tarkoituksenasi on käyttää kivivettäsi kukkienkasteluvetenä, sammalakaatti on loistava valinta.

Sinipitsiakaatti (5)
Itseilmaisu, kommunikaatio, rohkeus.
Sinipitsiakaatti tasapainottaa kurkkuchakraa, ja se rohkaisee sinua ilmaisemaan oman totuutesi. Jännittääkö esitelmän pitäminen? Kokeile, olisiko sinipitsiakaatista apua.

Vihreä aventuriini (4)
Onnellisuus, vauraus, luottamus, manifestointi.
Vihreää aventuriinia kutsutaan perinteisesti onnenkiveksi, sillä kuten tiedämme, yltiöpositiivinen ”hannuhanhienergia” vetää tehokkaasti kaikkea hyvää puoleensa. Tukee talouden tasapainottamisessa ja ammatinvaihdossa. Jos haluat seurata rohkeammin sydäntäsi ja toteuttaa unelmiasi, aventuriini on oikea kiviystävä sinulle.

Keltainen kalsiitti (2, 3)
Huolettomuus, positiivisuus, ystävyys.
Keltainen kalsiitti vahvistaa sisäistä hymyäsi. Niinpä se sopii käytettäväksi silloin, kun tunnet olevasi huolestunut tai surumielinen. Keltainen kalsiitti kannustaa sinua nauttimaan elämästä, ja auttaa sinua vahvistamaan positiivista yhteyttä läheisiin ihmisiin.

Obsidiaani (1 – 7)
Energiapuhdistus, varjotyöskentely, maskuliinisuus, juuret, voimaeläimet.
Obsidiaani puhdistaa ja tasapainottaa tehokkaasti koko ihmisen energiajärjestelmää. Se on loistava apu varjotyöskentelyssä, sillä se auttaa kohtaamaan ja vapauttamaan vaikeita tunteita. Vahvistaa maskuliinisuutta, ja tasapainottaa siten yin ja yang -energioita. Tukee astraalimatkoja ja auttaa löytämään yhteyden omiin voimaeläimiin.

Lopuksi

Kiviveden tekeminen on helppoa ja hauskaa, ja lopputulos maistuu todella miellyttävälle.

Minun suosikkireseptejäni ovat muun muassa energiaa ja elämäniloa vahvistava sitriini-vuorikristallivesi, sekä sydänchakraa tasapainottava ruusukvartsi-aventuriinivesi.

Olisin innokas kuulemaan, millaisia kokemuksia sinulla on kiviveden tekemisestä ja käytöstä. Mitkä ovat sinun suosikkikivesi ja käyttökohteesi? Jaa lempireseptisi kommenttikentässä!

♥ Anna ♥

Ps. Mikäli olet kiinnostunut saamaan kuukausittain lisävinkkejä erilaisista kivistä ja niiden käytöstä, liity ilmaiseksi Kuun Polku -sähköpostilistalle!

Myös nämä artikkelit voisivat kiinnostaa sinua

Lumoisa testaa: parhaat meditointisovellukset älypuhelimeen ja tablettiin

Varjotyöskentely (osa 1): energiat liikkeelle kehon ja kodin puhdistamisella

Testaa, minkä värinen on aurasi!

Kuvat

Tämän artikkelin kuvat ovat omiani, joten ethän käytä niitä ilman lupaani.

LATAA KUUTYÖKIRJA + TOTEUTA UNELMASI!
Kuutyöskentelyn avulla syvennät itsetuntemustasi, vahvistat yhteyttä luontaisiin sykleihisi, ja edistät tavoitteidesi saavuttamista. Ilmaisesta, 29-sivuisesta Kuutyökirjasta löydät parhaat työvälineet kuutyöskentelysi tueksi. Lisää vinkkejä ja kuutietoutta saat 1 - 2 kertaa kuukaudessa ilmestyvässä uutiskirjeessä suoraan sähköpostiisi.
En pidä roskapostista. Voit luottaa siihen, ettei sähköpostiosoitettasi käytetä muihin tarkoituksiin.

5 ajatusta aiheesta “Näin valmistat virkistävää kivivettä”

 1. Sirpa Pulkkinen

  Kiitos Ihanasta kirjoituksesta! Kivivesi ihan täysin Uutta minulle,en ole kuullutkaan ennen😊Täytyypä kokeilla💖

 2. Kivet ovat kauniita esillepanossa, vaikkei niillä mitään vaikutusta itse veteen olekaan. 🙂

  1. Kivet ovat kauniita, mutta niillä on myös vaikutusta veden kemialliseen koostumukseen: mitä pehmeämpi kivilaji, sitä enemmän kivestä voi liueta veteen ioneja. Jotkut oikein liukoiset kivilajit saattavat ajan kuluessa liueta vedessä olemattomiin! Niinpä on erittäin tärkeää huolehtia siitä, että käyttää kiviveden valmistuksessa vain turvallisia kiviä (ei myrkyllisiä, eikä liian pehmeitä).🙂

   1. Mistä voisin saada kiviä, luontaistuotekaupoista vai jostain muualta? Kuulostaa hyvältä. Olen ollut kuukauden todella tyhjänä. Huomaan että maadoitus on ollut vähempää. Olen maadoittanu tietämättäni vuosia. Yhtäkkiä kaikki positiivisuus alkanut hävitä. Isä puolelta sain juoda tuoretta koivun mahlaa pari päivää sitten, luulen että siitä on ollut apua koska löysin nämä sivunne kuin sattumalta. Kiitos!

    1. Hei, kiviä voi ostaa esimerkiksi Somsola Shopista (Helsinki) ja Kuukorennosta (Oulu). Näillä molemmilla on kivijalkaliikkeen ohessa myös verkkokauppa.🙂 Mukavaa, että löysit sivuni.💜 Sen olen itsekin saanut kantapään kautta oppia, että hyvästä maadoituksesta on tosi tärkeää pitää huolta.🙏 Mitä herkempi ihminen, sitä helpommin yhteys maahan ja omaan kehoon heikkenee, ja mieli korostuu liikaa.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti!

TEE SÄHKÖPOSTITILAUS BLOGIIN

Kirjoita sähköpostiosoite, jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.