tarotinabc_artikkelikuva

Tarotin ABC: Mitä tarot on? (osa 2)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Mitä tarot on? -sarjan edellisessä osassa esittelin tarotpakan rakennetta. Jos et ole vielä ehtinyt lukaista postausta, se löytyy täältä. Tässä toisessa osassa käyn lyhyesti läpi tarotkorttien monia merkityksiä, eli kerron millaisista aakkosista tarotin kieli muodostuu.

TAROT ON SYMBOLINEN JÄRJESTELMÄ

Tarot on symbolinen järjestelmä, joka käsittelee ihmiselämän universaaleja teemoja. Puhumme siis sellaisista kokemuksista, joita ihmiset käyvät läpi elämänsä varrella sukupuolesta, ihonväristä, uskonnosta tai syntymäpaikasta riippumatta. Rakkaus, syntymä, luovuus, ilo, vapaus, sitoutuminen, ristiriidat, sydänsuru, petos, menetys ja kuolema koskettavat meitä kaikkia.

Minusta on hauska ajatella tarotkortteja suurena Elämänkoulun Oppikirjana. Jokaisen tarotpakan 78:sta kortista voisi ajatella olevan yksi oppikirjan sivu, joka tiivistää opittavan asian keskeisen sisällön.

Esimerkiksi Maljat 5 on oppitunti epäonnistumisesta ja menetyksestä, ja Tasapaino luennoi kohtuudesta, sopeutumisesta ja kultaisen keskitien löytämisestä. Lantit 8 painottaa pitkäjänteisen harjoittelun tärkeyttä, jos haluat tulla todella hyväksi siinä mitä teet.

Haluan tässä vaiheessa muistuttaa, että tarotkortit ovat ”vain” apuväline. Aapisen hankkiminen ei vielä opeta lasta lukemaan, eikä tarotkorttienkaan viisaus siirry henkilöön kuin taikaiskusta sillä hetkellä, kun hän ostaa ensimmäisen pakkansa. On nähtävä hiukan vaivaa, jotta oppii lukemaan korttien kieltä. Ja kun korttien viestit alkavat vähitellen avautua tulkitsijalleen, niitä kannattaa lähteä työstämään tosielämässä.

Toinen tärkeä asia on ymmärtää, etteivät tarotkortit itsessään ratkaise ongelmia. Ne eivät tee sovintoa riitelevien puolisoiden välille, pyyhi pois traumaattisia lapsuudenkokemuksia, tai täytä työhakemusta puolestasi. Mutta ne tarjoavat ratkaisun avaimia ja psykologisia työkaluja, joiden avulla on mahdollista suoriutua elämän pienistä ja suurista oppiläksyistä helpommin, tehokkaammin ja miellyttävämmin.

TAROT ELÄMÄNKOULUN OPPIKIRJANA

Tarot on siis Elämänkoulun Oppikirja, jonka 78 sivua käsittelevät eri oppiaineita. Suuren Arcanan kortit käsittelevät suuria ja tärkeitä teemoja, joista saa jonkinlaisen käsityksen jo pelkästään korttien nimiä tutkimalla. Esimerkiksi Kohtalonpyörä opettaa muutoksesta, Karman laista ja elämän syklisyydestä, ja Erakko itsetutkiskelusta ja oman totuuden löytämisestä.

Pienen Arcanan kortit ja Hovikortit tuovat Suuren Arcanan korkealentoiset, henkiset opetukset arkielämän tasolle, ja pilkkovat ne pienempiin ja helpommin pureskeltaviin palasiin. Voisikin ajatella, että Suuri Arcana on Elämän Yliopisto, jossa tutkitaan, argumentoidaan ja teoretisoidaan… ja Pieni Arcana on Elämän Ammattikoulu, jossa noita hienoja teorioita koetellaan käytännössä.

Hovikortit kuvaavat muita tarotpakan kortteja selkeämmin ihmisen persoonallisuuspiirteitä. Ne voivat esimerkiksi ilmaista, millaisia ominaisuuksia sinun kannattaa kehittää itsessäsi selvitäksesi ajankohtaisista haasteista mahdollisimman hyvin. Toisaalta ne voivat viitata myös johonkin toiseen ihmiseen, jolla on tärkeä rooli elämässäsi tulkinnan hetkellä.

TAROTIN MONET MERKITYSTASOT

Jokaisella tarotpakan 78:sta kortista on lukuisia eri merkityksiä, joita niihin on kertynyt aikojen kuluessa. Vakiintuneiden merkitysten lisäksi tulkitsija voi antaa korteille myös omia merkityksiä esimerkiksi sen mukaan, mitä niistä nousee hänelle intuitiivisesti, tai miten hän kokee niiden vastaavan arkielämän tapahtumia.

Tarotkorttien mahdollisia merkitystasoja ovat esimerkiksi:
Arkkityypit
• Teemat ja symbolit
• Myytit ja sadut
• Psykologia
• Astrologia
• Numerologia
• Värien symboliikka
• Okkultismi ja uskonnot

Eri pakat tuovat esille eri merkitystasoja sen mukaan, mikä niiden tekijöille on tärkeää. Esimerkiksi klassisessa Rider-Waite -pakassa korttien värit ovat tarkkaan harkittuja, ja niiden kautta korttien merkitykset yhdistyvät muun muassa psykologiaan ja ihmisen chakrajärjestelmään. Tässä pakassa esiintyy jonkin verran myös okkultistisia ja astrologiaan liittyviä symboleja.

Kuulostaako monimutkaiselta? Ei hätää! Sinun ei tarvitse tuntea kaikkia tarotkorttien mahdollisista merkityksistä voidaksesi tehdä tulkintoja niiden pohjalta. Jokaisella tarotkortilla on muutama vakiintunut ja selkeä perusmerkitys, eli niin sanotut avainsanat, joiden avulla aloittelijankin on helppo lähteä purkamaan korttien viestejä.

Tarotpakan mukana tulee yleensä jonkinlainen ohjevihkonen (tai parhaassa tapauksessa kirja), jossa korttien perusmerkitykset käydään läpi. Ja vähitellen, kun kokemusta ja tietoa karttuu, voit omaan tahtiisi syventyä tutkimaan esimerkiksi tarotin numerologista tai astrologista puolta.

KÄÄNTEISET KORTIT, TAROTPÖYDÄT JA KORTTIYHDISTELMÄT

Tarotkortteja tulkitaan yleensä yhdistelmänä, jota kutsutaan pöydäksi. Yksittäisen kortin merkitykseen vaikuttaa sen asento (jos tulkitsija käyttää käänteisiä merkityksiä), ja sen paikka pöydässä. Esimerkiksi perinteisessä Kolmen Kortin Pöydässä ensimmäinen kortti vasemmalta voi edustaa menneisyyttä, toinen nykyisyyttä ja kolmas tulevaisuutta. Jos tulevaisuuden kortiksi nousee vaikkapa Miekkojen 2, saatan tulkita sen tarkoittavan vähintään parin kuukauden viivytystä kyseessä olevaan asiaan.

Minä otan yleensä tarotkortteja tulkitessani huomioon myös korttien käänteiset merkitykset, eli jos kortti nousee pöydälle ylösalaisin, sen merkitys on hieman toisenlainen kuin jos se olisi oikein päin. Kaikki tulkitsijat eivät menettele näin, vaan he lukevat aina kortteja oikein päin. Tämä on lähinnä makuasia, eikä kumpikaan tapa ole mielestäni yksiselitteisesti oikea tai väärä.

Käänteisten merkitysten huomioiminen lisää huomattavasti variaatiota korttien tulkintaan, joten olen päättänyt ottaa ne huomioon tarottulkinnoissani. Tässä asiassa kannattaakin minusta tehdä niin kuin itsestä tuntuu oikealta. Pikavinkki aloittelijalle! Opettele aluksi tulkitsemaan kortteja oikein päin, ja ota käänteiset tulkinnat mukaan myöhemmin, jos siltä tuntuu.

Kortit ”kommunikoivat” myös keskenään. Jos pöytään nousee useita merkityssisällöltään yhteneväisiä kortteja, niiden viesti vahvistuu. Esimerkiksi parisuhdetulkinnassa 6. Rakastavaiset, Maljat 2, Sauvat 4 ja 5. Ylipappi saattavat hyvinkin merkitä sitä, että hääkellot soivat pian. Palaamme pöytiin ja korttiyhdistelmiin Tarotin ABC:n myöhemmissä osissa.

Jos sinulle heräsi kysymyksiä tai muuta kommentoitavaa, jätä viestiä tuohon alapuolelle!

♥Anna♥

Kuvat: kuva avatusta kirjasta Pixabay, muut kuvat omia.

LATAA KUUTYÖKIRJA + TOTEUTA UNELMASI!
Kuutyöskentelyn avulla syvennät itsetuntemustasi, vahvistat yhteyttä luontaisiin sykleihisi, ja edistät tavoitteidesi saavuttamista. Ilmaisesta, 29-sivuisesta Kuutyökirjasta löydät parhaat työvälineet kuutyöskentelysi tueksi. Lisää vinkkejä ja kuutietoutta saat 1 - 2 kertaa kuukaudessa ilmestyvässä uutiskirjeessä suoraan sähköpostiisi.
En pidä roskapostista. Voit luottaa siihen, ettei sähköpostiosoitettasi käytetä muihin tarkoituksiin.

5 ajatusta aiheesta “Tarotin ABC: Mitä tarot on? (osa 2)”

    1. Hei Nennu, ja kiitos kommentistasi! Kiva kuulla, että olet kiinnostunut Tarotin maailmasta. <3 Tulkintakursseja järjestetään nykyään paljonkin, ja niitä löytyy sekä "livenä" että verkkokursseina. Jos olet kiinnostunut osallistumaan verkkokurssille, voin suositella Opas Viisauteen -tarotkurssia, joka on suomalainen, edullinen (sis. ilmaisen kokeilujakson) ja aika kattava aloittelijan tietopaketti tarotkorttien tulkintaan. Kurssi löytyy osoitteesta http://www.tarokki.fi/opas-viisauteen/ josta voit katsella lisätietoa. Toinen todella hyvä kurssi aloittelijalle tai jo vähän kokeneemmallekin tulkitsijalle on kanadalaisen ”tarotguru” Ethonyn Tarot Readers Academy -nettikurssi https://ethony.com. Tämä on huomattavasti tyyriimpi vaihtoehto kuin tuo toinen suosittelemani kurssi, mutta ainakin itse koin saavani siitä hyvinkin vastinetta rahoilleni. Ethonyn opetustyyli on hauska ja kiinnostava, ja asiaa on Paljon. Kurssi on englanninkielinen, ja kun sen ostaa kerran, sinne on (tai ainakin luvataan olevan) elinikäinen pääsy. Kannattaa tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin (verkkokursseista on yleensä ilmaisia esittelypätkiä YouTubessa), ja valita se mikä tuntuu sopivan itselle parhaiten. Suosituksiakin kannattaa toki kuunnella, vaan muista toki se, että mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle. Eli nämäkin suositukset ovat vain minun henkilökohtaisia mielipiteitäni. 🙂

  1. Paluuviite: Voimaannuttava tarot - löydä sisäiset voimavarasi korttien avulla - LUMOISA TAROT

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti!

TEE SÄHKÖPOSTITILAUS BLOGIIN

Kirjoita sähköpostiosoite, jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.