kuva kädestä ja tarotkorteista

Tarotin ABC: Erilaiset tarotpakat

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Oletko hankkimassa itsellesi tarotpakkaa, mutta et tiedä mistä kannattaisi lähteä liikenteeseen?

Tässä artikkelissa esittelen muutamia erilaisia tarotpakkoja omista kokoelmastani. Näin saat pienen maistiaisen tarjolla olevasta tarotvalikoimasta ja sinun on helpompi päättää, millaisen pakan hankit itsellesi.

Kannattaa lukaista myös Tarotin ABC: Viisi vinkkiä tarotpakan valintaan.

Ennen kuin sukellamme korttien pariin, muutama sana kielestä. Tarotpakkoja on käännetty suomen kielelle valitettavan vähän jos miettii, kuinka suuri valikoima on kansainvälisillä markkinoilla.

Tässä jutussa esitellyistä pakoista löytyy suomenkielisinä versioina Thoth Tarot, Rider-Waite Tarot ja Osho Zen Tarot. Jos englanninkieliset kortit eivät ole sinun juttusi, valitse ensimmäiseksi pakaksi jokin suomenkielisistä pakoista.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että tarotkorteissa kuvitus on keskeisessä roolissa. Kunhan korttien nimet ja perusmerkitykset ovat hallussasi, voit aivan hyvin siirtyä käyttämään myös englanninkielisiä pakkoja.

Thoth Tarot

Minun ihka ensimmäinen pakkani oli Aleister Crowleyn Thoth Tarot, joka on yksi tarotmaailman klassikoista. Se julkaistiin vuonna 1969 (mutta luotiin jo parikymmentä vuotta aikaisemmin), ja sen pohjalta on sittemmin syntynyt useita saman tyylisiä pakkoja.

Ostaessani Thoth-pakan olin 13-vuotias, enkä tiennyt tarotkorteista yhtään mitään. Valitsin intuitiivisesti ensimmäisen pakan, joka käteeni osui.

Universumi olisi voinut heittää tielleni huonommankin valinnan. Mielestäni Thoth Tarot on yksi kauneimmista ja merkitystasoiltaan rikkaimmista pakoista, joita olen käyttänyt. Se houkutteli minut opiskelemaan tarotin maailmaa, ja herätti laajemminkin kiinnostukseni mystiikkaa ja henkisyyttä kohtaan.

Thoth Tarot ei välttämättä kuitenkaan ole paras vaihtoehto aloittelijalle. Maakorttien osalta sen kuvitustyyli on viitteellinen, ja kortit ovat täynnä okkultistista symboliikkaa. Kesti pitkään, ennen kuin pakka alkoi kunnolla kommunikoida kanssani, ja olisin varmaan päässyt tarotharrastuksessani nopeammin eteenpäin jonkun ”helpomman” pakan kanssa.

Thoth Tarot tuskin resonoi parhaalla mahdollisella tavalla niidenkään ihmisten kanssa, jotka eivät ole valmiita tai halukkaita sukeltamaan syvälle okkultismin ja magian maailmaan. Toisin sanoen, jos enkelikortit ovat sinun juttusi, tämä tarotpakka ei välttämättä värähtele samalla taajuudella kanssasi.

Suosittelen Thoth Tarot -pakkaa erityisesti noituudesta, mystiikasta ja alkemiasta kiinnostuneille Etsijöille, jotka ovat halukkaita sukeltamaan syvälle henkisyyteen ja tarotin maailmaan.

kuva tarotkorteista

Rider-Waite Tarot

Rider-Waite Tarot on läntisen maailman tunnetuin ja suosituin tarotpakka. Se julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1910, ja siitä on olemassa lukuisia erilaisia versioita. Minun suosikkini on Rider-Waite Centennial, jonka värit ovat hiukan pehmeämmät kuin muissa versioissa.

Rider-Waite Tarotia on kutsuttu ensimmäiseksi moderniksi tarotpakaksi. Sen takana ovat okkultisti Arthur Edward Waite (jonka kerrotaan suunnitelleen kortit pienintä yksityiskohtaa myöten) sekä kuvittaja Pamela Colman Smith.

Rider-Waite Tarotin suosio perustunee pitkälti Arthur Edward Waiten päätökseen kuvittaa Suuren Arcanan ja hovikorttien ohella myös maakortit. Niinpä tätä pakkaa oli aikoinaan huomattavasti helpompi käyttää tulkintaan ja ennustamiseen kuin aikaisempia tarotpakkoja.

Rider-Waite -pakka on kuvitustyyliltään ja symboliikaltaan selkeä, joten sitä on helppo tulkita. Lisäksi siitä on kirjoitettu lukuisia opaskirjoja ja muuta opetusmateriaalia, joten se on varma valinta erityisesti vasta-alkajalle.

Pikavinkki aloittelijalle! Jos et osaa päättää, minkä pakan ostaisit, hanki Rider-Waite Tarot.

Suosittelen tätä pakkaa aloitteleville tarottulkitsijoille, ja sellaisille jotka pitävät Pamela Colman Smithin kuvitustyylistä.

kuva tarotkorteista

The Wild Unknown Tarot

Sitten esimerkki modernista tarotpakasta, joka on saavuttanut suuren suosion alan harrastajien ja ammattilaisten keskuudessa. Tämän pakan on luonut Kim Krans, ja sen nimi on The Wild Unknown Tarot. Se julkaistiin alunperin vuonna 2012 omakustannejulkaisuna, ja sittemmin sitä on ryhdytty julkaisemaan myös kaupallisesti.

The Wild Unknown Tarot perustuu löyhästi Rider-Waite -järjestelmään, mutta erot ovat huomattavia: korttien kuvitus on erittäin pelkistettyä, eikä korteissa esiinny lainkaan ihmisiä.

The Wild Unknown -pakan keskiössä ovat luonto ja eläimet, jotka on suurelta osin kuvattu ikään kuin nopeasti luonnostellen. Värejä on käytetty säästeliäästi, ja symboliikka on niukkaa. Kuvituksen pohjalta onkin hankala päästä jäljille korttien perinteisistä merkityksistä, joten tämä pakka ei mielestäni ole paras ”opettelupakka” vasta-alkajalle.

Itseäni The Wild Unknown Tarotissa häiritsee mattapintaisten korttien ”tahmaisuus”, mikä vaikeuttaa niiden sekoittamista ja käsittelyä. Käytön myötä ongelma on kuitenkin helpottanut jonkin verran. Pakan mukana tulee tukeva säilytyslaatikko, ja paksuhko opaskirja.

Suosittelen tätä pakkaa moderneille mystikoille, kaupunkishamaaneille ja luonnonystäville.

kuva tarotkorteista

Ostara Tarot

Ostara Tarot on julkaistu vuonna 2017, ja se on neljän naistaiteilijan yhteistyön tulos: kukin heistä on kuvittanut tästä pakasta yhden maan maa- ja hovikortit sekä osan valttikorteista. Vaikka taiteilijoiden tyylit poikkeavat selvästi toisistaan, kortit muodostavat mielestäni melko yhtenäisen ja tasapainoisen kokonaisuuden.

Ostara Tarot pohjautuu Rider-Waite -järjestelmään, mutta erot ovat huomattavia. Pakassa esiintyy sekä ihmis- että eläinhahmoja, värimaailma on pastellisen pehmeä, ja kuvitustyyli on feminiininen ja hiukan surrealistinen.

Ostara Tarot on erittäin kaunis pakka hopeoituine reunoineen, ja erityisen paljon pidän kortin taustakuvituksesta.

Joidenkin maakorttien symboliikka on Ostara Tarotissa todella pelkistettyä, joten en välttämättä suosittelisi tätä pakkaa aloittelevan tarot-tulkitsijan ensimmäiseksi hankinnaksi. Mutta jos ihastuit siihen, ja se tuntuu resonoivan kanssasi – anna mennä!

Loppujen lopuksi kaikkein tärkein oppimista edistävä asia on motivaatio, ja mikä voisi motivoida paremmin kuin kaunis ja puhutteleva tarotpakka.

Suosittelen tätä pakkaa vuodenkiertoa seuraaville wiccalaisille ja muille, joilla luonto ja eläimet ovat lähellä sydäntä.

kuva tarotkorteista

Osho Zen Tarot

Osho Zen Tarot julkaistiin vuonna 1995, ja sitä voinee jo kutsua tarot-maailman klassikoksi. Se on suosittu pakka, joka poikkeaa monilla tavoin perinteisistä tarotpakoista. Joidenkin mielestä se on ennemminkin oraakkelipakka kuin tarotpakka, ja mielestäni sitä voikin käyttää molemmilla tavoilla.

Nimensä mukaisesti Osho Zen Tarot rakentuu Oshon opetusten ja zen-buddhalaisuuden ympärille. Pakan mukana tuleva opaskirja sisältää pitkiä lainauksia Oshon kuuluisimmista opetuksista, ja niitä selventävät gurun oppilaan ja pakan kuvittajan Ma Deva Padman täsmennykset.

Osho Zen Tarot -pakassa on 79 korttia, sillä Suuri Arcana sisältää yhden ylimääräisen kortin. Se on omistettu Osholle. Kukin pakan kortti sisältää avainsanan, ja lisäksi kortit on merkitty numeroin ja maatunnuksin.

Osho Zen Tarot -pakan kuvitustyylille on ominaista räiskyvät värit, 90-lukuisuus, sekä itämaiset vaikutteet yhdistettynä surrealismiin.

Suosittelen tätä pakkaa henkiselle etsijälle, joka on halukas sukeltamaan syvälle itseensä ja ottamaan selvää elämän mysteeristä.

kuva tarotkorteista

The Good Tarot

The Good Tarot on julkaistu vuonna 2017, ja sen ovat luoneet Colette Baron-Reid ja Jena DellaGrottaglia. Valitsin tämän tarotpakan edustamaan pehmeää ja sadunomaista kuvitustyyliä, joka muistuttaa melkoisesti enkeli- ja oraakkelikortteja.

Joissain arvosteluissa The Good Tarot -pakkaa onkin luonnehdittu eräänlaiseksi tarotpakan ja oraakkelipakan välimuodoksi.

The Good Tarot -pakasta on karsittu pois suorat viittaukset elämän varjopuoliin, kuten vastoinkäymisiin ja ristiriitoihin. Kuolema-kortti on nimetty Transformaatioksi, ja Paholainen on nimetty Houkutukseksi. Tässä pakassa ei myöskään esiinny okkultistisia symboleja.

The Good Tarot poikkeaa melko paljon perinteisistä tarotpakoista, joten se ei välttämättä ole paras valinta aloittelijalle, joka haluaa sisäistää tarotjärjestelmän peruspilarit.

Mutta jos etsit pakkaa, jota on helppo tulkita intuitiivisesti, ja joka ei taatusti aiheuta kenellekään painajaisia, The Good Tarot voi olla sinulle juuri oikea valinta.

Suosittelen tätä pakkaa herkille ja empaattisille mystikoille, jotka pitävät enkelikorteista ja haluavat kokea ”pehmeän laskun” tarotin maailmaan.

kuva tarotkorteista

Tässä artikkelissa esitellyt tarotpakat julkaisutietoineen

Rider-Waite Tarot, A. E. Waite, Pamela Colman-Smith. US Games 1971.

Thoth Tarot, Aleister Crowley, Frieda Harris. US Games 1978.

The Wild Unknown Tarot, Kim Krans. Harper Collins 2016.

Ostara Tarot, Morgan Applejohn, Eden Cooke, Krista Gibbard, Julia Iredale. Schiffer Books 2017.

Osho-Zen Tarot, Ma Deva Padma, Osho. St Martins Press 1995.

The Good Tarot, Colette Baron-Reid & Jena DellaGrottaglia. Lifestyles 2017.

Toivottavasti nämä pienet tarot-maistiaiset antoivat sinulle inspiraatiota oman pakan hankintaan. Jos sinulla on kommentoitavaa tai kysyttävää, ole hyvä ja jätä viestiä alle!

♥Anna♥

Ps. Hyvä sivusto erilaisten tarotpakkojen selailuun (englanniksi): http://www.aeclectic.net/tarot/

Kuvat

Artikkelikuva Canva. Muut kuvat Lumoisa, ethän käytä niitä ilman lupaani.

Lue lisää

LATAA KUUTYÖKIRJA + TOTEUTA UNELMASI!
Kuutyöskentelyn avulla syvennät itsetuntemustasi, vahvistat yhteyttä luontaisiin sykleihisi, ja edistät tavoitteidesi saavuttamista. Ilmaisesta, 29-sivuisesta Kuutyökirjasta löydät parhaat työvälineet kuutyöskentelysi tueksi. Lisää vinkkejä ja kuutietoutta saat 1 - 2 kertaa kuukaudessa ilmestyvässä uutiskirjeessä suoraan sähköpostiisi.
En pidä roskapostista. Voit luottaa siihen, ettei sähköpostiosoitettasi käytetä muihin tarkoituksiin.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti!

TEE SÄHKÖPOSTITILAUS BLOGIIN

Kirjoita sähköpostiosoite, jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.