suoratkysymykset_artikkelikuva2

Tarotin ABC: Kyllä/ei -kysymykset [lukijan kysymys]

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

”Voisitko neuvoa minua, miten kysyn kyllä/ei -tyyppisiä kysymyksiä tarotkorteiltani? Mistään ei löydy selkeää opastusta siihen.”

Saara

Suorat kysymykset voivat aiheuttaa tarottulkitsijalle päänvaivaa. Tässä postauksessa esittelen kolme tapaa tulkita tarotkortteja kyllä/ei -kysymysten kohdalla.

Vaikka kortit eivät välttämättä ole paras mahdollinen työväline antamaan ohjausta tämäntyyppisiin kysymyksiin, voi niitä toki näinkin tulkita.

Valitse, mitä tulkintatapaa käytät

Lähtiessäsi pyytämään tarotkorteilta ohjausta suoraan kysymykseen, sinun on ensin päätettävä systeemi, joka määrittelee onko vastaus ”kyllä” vai ”ei”.

Yleisimmin käyttämiäni menetelmiä ovat:

  • Käänteiset kortit
  • Korttien intuitiiviset merkitykset
  • Tulkintapöytään perustuva menetelmä

Jos kaipaat tarkempia ohjeita siihen, mitä tarotkorteilta voi kysyä ja miten kysymys kannattaa muotoilla, lue tämä postaus.

Käänteisiin kortteihin perustuva menetelmä

Selkeä ja yksinkertainen tapa saada vastaus kyllä/ei -kysymykseen on huomioida kortin asento, eli miten päin se nousee tulkintapöydälle.

Korttia pidetään käänteisenä silloin, kun se on pöydällä kuvapuoli ylösalaisin. Käänteisyys voi merkitä ”ei”, ja normaali asento ”kyllä”.

Minulla on tapana käyttää tätä menetelmää kolmen kortin pöytään yhdistettynä. Nosta kysymyksellesi kolme korttia. Jos enemmistö korteista on oikeinpäin, vastaus on ”kyllä”. Jos taas enemmistö korteista nousee käänteisesti, vastaus on ”ei”.

Suora kysymys herättää usein jatkokysymyksen: haluat tietää, miksi vastaus on kyllä tai ei. Yleensä pöydälle nousevat kortit antavat viitteitä myös tähän toiseen kysymykseen. Esimerkiksi käänteinen Vaunut voisi merkitä, että sinun on selkiytettävä tavoitteitasi ennen kuin voit jatkaa eteenpäin.

Jos haluat pitää homman mahdollisimman selkeänä ja yksinkertaisena, tee jatkokysymyksille ihan oma pöytänsä.

Korttien intuitiiviset merkitykset

Toinen mahdollinen tapa tulkita suoria kysymyksiä on tulkita korttien merkityksiä. Vaikka jokaiseen tarotpakan 78:sta kortista voidaan liittää sekä positiivisia että negatiivisia merkityksiä, jotkut kortit ovat selkeästi myönteisempiä kuin toiset.

Esimerkiksi Aurinko, Vaunut, Taikuri, Narri, Hallitsija, Maljat 10, Lantit 10 ja Sauvat 6 kuuluvat mielestäni ”kyllä”-osastoon. Sen sijaan Torni, Hirtetty, Paholainen, Miekat 10, Miekat 5, Sauvat 7 ja Maljat 4 voisivat merkitä ”ei”.

Voit käydä koko tarotpakan läpi ennen tulkinnan tekemistä, ja merkitä itsellesi muistiin onko kukin kortti sinulle ”kyllä” vai ”ei”. Näin varmistut siitä, että saat suoraan kysymykseesi selkeän ja yksiselitteisen vastauksen. Toisaalta on hyvä kuunnella sisimpäänsä, ja luottaa intuitiivisesti nouseviin vaikutelmiin.

Vinkki! Tällä samalla menetelmällä tarotkortteihin voi liittää vaikkapa ajan määrittämiseen liittyviä merkityksiä.

Tulkintapöytään perustuva menetelmä

Kolmantena haluan nostaa esille tulkintapöydän rakenteeseen perustuvan tavan tulkita kyllä/ei -kysymyksiä. Tässä tapauksessa siis kortin sijainti tarotpöydässä määrää, onko vastaus enemmän ”kyllä” vai ”ei”.

Voit nostaa kysymyksellesi esimerkiksi kolme korttia, joista ensimmäinen tarkoittaa kyllä, toinen ei ja kolmas antaa kokoavan neuvon. Ensimmäinen ja toinen kortti esittelevät ikään kuin kahta eri vaihtoehtoa: millainen polku avautuu, jos vastaus on ”kyllä”, ja millainen polku avautuu jos vastaus on ”ei”.

Tämä pöytä sopii erityisesti sellaisiin suoriin kysymyksiin, joissa kumpikaan vastaus ei ole yksiselitteisesti oikea tai väärä.

Kysymykseen ”onko aviopuolisollani toinen nainen” on olemassa vain yksi totuudenmukainen vastaus, joten siihen tämä menetelmä ei sovellu. Mutta jos kysyt ”kannattaako minun jäädä nykyiseen työpaikkaani”, oikeita vastauksia voi olla enemmän kuin yksi.

Lopuksi

On varmasti olemassa myös muita tapoja tulkita tarotkortteja suorien kysymysten kohdalla. Yllä esitetyt menetelmät olen itse testannut toimiviksi, joten uskallan suositella niitä sinulle. Mutta se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi kaikille muille.

Suosittelenkin sinua kokeilemaan avoimesti erilaisia tapoja tulkita tarotkorttejasi, ja valitsemaan niistä itsellesi luontevimmalta tuntuvan.

Ja vielä lisävinkki! Jos sinusta tuntuu, etteivät tarotkortit anna riittävän selkeää vastausta kyllä/ei -kysymykseen, kokeile heiluria. Se on mielestäni erityisen toimiva työväline suorien kysymysten kohdalla.

♥ Anna ♥

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai kommentoitavaa? Haluaisitko jakaa oman tapasi tulkita kyllä/ei -kysymyksiä korttien tai jonkin muun menetelmän avulla? Jätä viestiä alapuolelle!

Lue lisää

Tarotin ABC: Mitä tarot on (osa 1)?

Tarotin ABC: Mitä tarot on (osa 2)?

Tarotin ABC: Korttipakan sekoittaminen

Kuvat

Artikkelin kuvat ovat omiani, ethän käytä niitä ilman lupaa.

LATAA KUUTYÖKIRJA + TOTEUTA UNELMASI!
Kuutyöskentelyn avulla syvennät itsetuntemustasi, vahvistat yhteyttä luontaisiin sykleihisi, ja edistät tavoitteidesi saavuttamista. Ilmaisesta, 29-sivuisesta Kuutyökirjasta löydät parhaat työvälineet kuutyöskentelysi tueksi. Lisää vinkkejä ja kuutietoutta saat 1 - 2 kertaa kuukaudessa ilmestyvässä uutiskirjeessä suoraan sähköpostiisi.
En pidä roskapostista. Voit luottaa siihen, ettei sähköpostiosoitettasi käytetä muihin tarkoituksiin.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti!

TEE SÄHKÖPOSTITILAUS BLOGIIN

Kirjoita sähköpostiosoite, jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.