tarotpöytä morgan-greer tarot

Tarotin ABC: Top 3 vinkkiä, mitä tarotkorteilta kannattaa kysyä

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Olitpa sitten varaamassa tarottulkintaa ammattilaiselta, tai harjoittelemassa korttien tulkitsemista itse, saatat pohtia mitä tarotkorteilta voi ja kannattaa kysyä. Periaatteessa tarotkorteilta voi kysyä mitä vain. Mutta jos haluat saada vastauksen, josta on sinulle mahdollisimman paljon hyötyä, kannattaa kysymyksen muotoiluun käyttää hetki aikaa.

Tässä minun top 3 vinkkini korteilta kysymiseen:

  1. Valitse hyvä aihe
  2. Rajaa aihe riittävän tarkaksi
  3. Muotoile kysymyksesi oikein

HYVÄN AIHEEN VALINTA

Tarotkorttien katsominen ei välttämättä edellytä mitään erityistä aihetta. Niistä voi katsoa ihan vaan yleistilannetta, tai antaa korttien vapaasti nostaa esille sillä hetkellä tärkeitä asioita. Näin menetellään esimerkiksi silloin, kun nostetaan ”päivän kortti” tai laaditaan ”ennustetta” tulevalle viikolle.

Aihealuetta kannattaa rajata silloin, kun kysyjän mielessä on jokin asia tai kysymys, johon hän kaipaa vastauksia.

Mikä sitten on hyvä aihe? Kysyjän motivaatio saada uusia näkökulmia johonkin häneen itseensä liittyvään asiaan on mielestäni paras lähtökohta miettiä, mitä tarotkorteilta kannattaa kysyä. Kysymyksen on siis hyvä olla henkilökohtainen, ja ainakin kohtuullisen tärkeä kysyjälle.

Useimmiten tarotkorteilta kysyttävät kysymykset liittyvät rakkauselämään, työhön, opiskeluun, raha-asioihin, henkiseen kasvuun tai hyvinvointiin.

Huom! Tarotkortit eivät vastaa sellaisiin kysymyksiin, joista ihmisen ei kuulu muutenkaan tietää etukäteen. Jätä siis lauantain lottorivi ja kuolinpäiväsi rauhaan.

Tulkitsijan tai oman korttipakan puoleen ei myöskään kannata kääntyä sellaisessa tilanteessa, jossa selkeästi kaivataan jonkin erityisalan asiantuntijan neuvoja ja apua. Jos epäilet, että sinulla on keuhkoputkentulehdus – mene lääkäriin. Kun olet hakenut antibioottikuurisi, voit sitten halutessasi kysyä korteilta, mitä muuta voisit tehdä tukeaksesi toipumistasi ja hyvää terveyttä.

Tulevaisuuden ennustaminen on toinen ongelmallinen aihepiiri, sillä ihmisillä on vapaan tahdon ansiosta mahdollisuus käpälöidä omaa ja myös toisten kohtaloa. Tarotkortit näyttävät asioiden todennäköisimmän kehityssuunnan tästä hetkestä käsin – ennusteen toteutuminen edellyttää, etteivät asiaan liittyvät henkilöt muuta merkittävästi käyttäytymistään kyseisellä ajanjaksolla.

Tulevaisuuden ennustaminen on aina epävarmaa, eikä sitä yleensä kannata tehdä 1 – 2 vuotta pidemmälle ajalle.

AIHEEN RAJAAMINEN

Kuinka tarkasti aihe kannattaa rajata? Minun kokemukseni mukaan: mitä tarkemman kysymyksen esität, sitä tarkemman vastauksen saat. Voi olla parempi kysyä nykyisestä parisuhteesta (jos sellainen on) kuin rakkauselämästä yleensä. Voi olla parempi kysyä viimeisimmän riitanne taustatekijöistä, kotitöiden jakamisesta tai yhteisistä tulevaisuudennäkymistänne, kuin nykyisestä parisuhteestasi yleensä.

Toisaalta joskus voi olla hyvä jättää tilaa myös uusille näkökulmille ja ”mustille hevosille”. Jos kysyt, kannattaako sinun valita vaihtoehto A vai B, suljet kolmannen mahdollisen vaihtoehdon tarkastelun ulkopuolelle.

Kysymystä kannattaa taustoittaa riittävästi varsinkin silloin, jos antaa jonkun muun tulkita kortteja itselleen. Epäiletkö miehesi olevan uskoton, ja etsit vahvistusta epäilyillesi? Ellet saa kysymykseen suoraa vastausta siipaltasi, voit kysyä asiaa tarotkorteilta. Uskottomuusepäily kannattaa tällöin tuoda selkeästi esille. Ei ole mitään järkeä tuhlata rahojaan siihen, että kokeilee tulkitsijan ”ammattitaitoa” olemalla liian ympäripyöreä.

Muista, että mitä tarkemmin kysyt, sitä tarkemman vastauksen saat!

MITEN KYSYMYS KANNATTAA MUOTOILLA

Tarotkorttien kanssa kannattaa välttää sellaisia kysymyksiä, joihin on mahdollista vastata ”kyllä” tai ”ei”. Tällaisiinkin kysymyksiin saat todennäköisesti vastauksen, mutta se ei anna sinulle mitään sen enempää. Ja pahimmassa tapauksessa siitä voi olla sinulle enemmän haittaa kuin hyötyä. Käydään tämä asia läpi esimerkin avulla.

Vertaile näitä kahta kysymystä, jossa sama asia on esitetty kahdella eri tavalla:

1. Löydänkö tänä keväänä työtä?

2. Mitä voisin tehdä, jotta työnsaantimahdollisuuteni paranisivat?

Ensimmäinen kysymys on suora, ja tarotkortit vastaavat siihen joko ”kyllä” tai ”ei”. Jos vastaus on kyllä, saatat jäädä tyytyväisenä odottelemaan uutta työpaikkaasi. Et ehkä täytä kaikkia niitä työhakemuksia, jotka olit aikonut täyttää, tai mene sille kurssille jolle olit aikonut mennä, sillä kortithan lupasivat sinulle työtä. Ja sitten ihmettelet, miksi työpaikkaa ei kuulukaan. Tai jos kortit vastasivat ei, masennut ja jätät työnhaun sikseen – kun eihän se kuitenkaan johda mihinkään!

Toinen kysymys on väljempi, ja antaa mahdollisuuksia huomattavasti hyödyllisemmille vastauksille. Pöytään saattaa nousta esimerkiksi Lanttien Lähetti, joka rohkaisee kysyjää hankkimaan lisäkoulutusta, tai lähtemään kokonaan uudelle alalle. Tai Miekkojen 4 joka neuvoo odottamaan kärsivällisesti oikeaa hetkeä, ja käyttämään väliajan akkujen lataamiseen ja itsensä kehittämiseen. Tai Sauvojen Ässä, joka kannustaa harkitsemaan oman yrityksen perustamista.

Ymmärrät varmaan, mitä ajan takaa?

On hyvä muistaa, että tarotkortit ovat työväline, joilta on mahdollista saada apua, neuvoja ja inspiraatiota oikean suunnan löytämiseen. Ne eivät ratkaise ongelmia puolestasi, vaan varsinainen työ sinun on tehtävä itse.

Toivottavasti tästä artikkelista oli apua. Jos kysymyksen muotoilu tuottaa sinulle edelleen päänvaivaa, jätä kommenttia tai kysy minulta neuvoa yksityisviestillä. Autan mielelläni!

♥ Anna ♥

LATAA KUUTYÖKIRJA + TOTEUTA UNELMASI!
Kuutyöskentelyn avulla syvennät itsetuntemustasi, vahvistat yhteyttä luontaisiin sykleihisi, ja edistät tavoitteidesi saavuttamista. Ilmaisesta, 29-sivuisesta Kuutyökirjasta löydät parhaat työvälineet kuutyöskentelysi tueksi. Lisää vinkkejä ja kuutietoutta saat 1 - 2 kertaa kuukaudessa ilmestyvässä uutiskirjeessä suoraan sähköpostiisi.
En pidä roskapostista. Voit luottaa siihen, ettei sähköpostiosoitettasi käytetä muihin tarkoituksiin.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti!

TEE SÄHKÖPOSTITILAUS BLOGIIN

Kirjoita sähköpostiosoite, jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.