tarotinabc_artikkelikuva

Tarotin ABC: Viisi vinkkiä tarotpakan valintaan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Omaan käteen sopivan tarotpakan valitseminen ei välttämättä ole ihan yksinkertainen tehtävä. Jos olet vasta tutustumassa tarotin maailmaan ja hankkimassa ensimmäistä pakkaasi, saatat hämmentyä runsaan korttivalikoiman edessä.

Nykyisin on saatavilla satoja erilaisia tarotpakkoja, ja ne poikkeavat paljonkin toisistaan esimerkiksi kuvituksen ja symboliikan osalta. Niinpä jotkut pakat sopivat paremmin vasta-alkajille kuin toiset. Tässä Tarotin ABC:n osassa annan muutaman toivottavasti hyödyllisen vinkin tarotpakan valintaan.

VALITSE SUOSITTU PAKKA SUOSITUSTA TAROT-JÄRJESTELMÄSTÄ

Ensimmäiseksi tarotpakaksi kannattaa valita sellainen pakka, josta on laadittu runsaasti opaskirjoja ja muuta opetusmateriaalia. Tämän voit varmistaa valitsemalla suositun pakan suositusta tarot-järjestelmästä eli ”koulukunnasta”.

Mielestäni paras valinta on Rider Waite Tarot. Se on nykyisin ehkä tunnetuin klassinen tarot-järjestelmä, jonka pohjalta on laadittu satoja pakkoja, lukuisia kirjoja ja useita nettikursseja. Valitsemalla suositun tarotpakan tulet samalla varmistaneeksi, että pakka todella on tarotpakka, eikä esimerkiksi oraakkelipakka (katso Tarotin ABC: Mitä tarot on (osa 1).

Maljat 3 eri tarotpakoissa (vas.): Morgan-Greer Tarot, Ostara Tarot, Raider-Waite Centennial ja Dreaming Away Tarot

VALITSE PAKKA, JOKA ON KAUTTAALTAAN KUVITETTU

Joissakin tarotpakoissa maakortteja ei ole kuvitettu, vaan niissä on pelikorttien tapaan näkyvillä pelkkä numero ja maatunnus. Tällaisia ovat muun muassa Marseille-järjestelmään kuuluvat pakat. Joissakin pakoissa taas maakortit on kuvitettu abstrakteilla kuvioilla, jotka koostuvat lähinnä muodoista ja väreistä (Thoth-järjestelmä).

Kun pakan kuvitus antaa niukasti vihjeitä siitä, mitä kortit merkitsevät, menee aloittelijalla helposti sormi suuhun. Kannattaa siis valita ensimmäiseksi tarotpakaksi sellainen pakka, joka on kuvitettu kauttaaltaan. Korttien tulkintaa helpottaa huomattavasti, jos sinulla on muistisi ja intuitiosi tukena täysin kuvitettu tarotpakka. Niinpä suosittelen tässäkin tapauksessa valitsemaan jonkun lukuisista Rider-Waite -järjestelmään liittyvistä pakoista.

Miekat 1 – 10, Rider-Waite Centennial
Miekat 1 – 10, Alesteir Crowley Thoth Tarot

VALITSE PAKKA, JONKA KUVITUKSESSA ESIINTYY IHMISHAHMOJA

Tarotpakkojen kuvitus on erittäin monipuolista, ja aiheita löytyy laidasta laitaan. On kissa-pakkoja, keiju-pakkoja, kasviaiheisia pakkoja, fantasiapakkoja, elokuviin ja televisiosarjoihin liittyviä pakkoja… you name it. Suosittelen kuitenkin hankkimaan ensimmäiseksi tarotpakaksi sellaisen pakan, jonka kuvituksessa esiintyy mahdollisimman paljon ihmishahmoja – näin helpotat ja nopeutat tarotin kielen oppimista.

Ihmisenä sinun on helpompi samaistua kuvitukseen, jossa esiintyy yksisarvisten sijaan ihmisiä tuntemassa tunteita ja tekemässä asioita. Kun pystyt yhdistämään kortin merkityksen oman elämäsi tapahtumiin, muistat sen takuuvarmasti paremmin kuin opettelemalla listan avainsanoja ulkoa.

Hallitsijatar, Vaunut ja Tuomio, The Housewives Tarot

VALITSE PAKKA, JOKA SOPII KÄTEESI

Tarotpakkoja on olemassa eri kokoisia ja muotoisia, ja jotkut pakoista saattavat olla todella suuria. Jos sinulla on pienet kädet kuten minulla, ei ehkä kannata hankkia markkinoiden suurinta pakkaa, sillä sitä voi olla vaikea sekoittaa ja käsitellä. Myös siinä tapauksessa, että haluat kuljettaa tarotpakkaa mukanasi esimerkiksi käsilaukussa, voi olla hyvä harkita esimerkiksi pientä ”tin”-versiota.

VALITSE PAKKA, JOSTA PIDÄT

Viimeisimpänä mutta ei suinkaan vähäisimpänä vinkkinä, kannattaa valita sellainen tarotpakka, josta oikeasti pidät. Valitse pakka, jonka kuvitustyyli miellyttää taiteellista silmääsi, ja joka puhuttelee intuitiotasi. Tarotpakan kanssa on helppoa ja mukavaa työskennellä, kun tunnet sen olevan samalla aaltopituudella kanssasi.

Maljojen Hovikortit, The Wild Unknown Tarot

Vaikka pidän itse kovasti Rider-Waite -pakan vintage-henkisestä ja selkeästä kuvitustyylistä, ymmärrän hyvin ettei se ole kaikkien makuun. Onneksi RW-järjestelmän pohjalta on tehty monia erilaisia tarotpakkoja, joista voit vapaasti valita sen, mikä resonoi parhaiten sinun kanssasi. Ennen ostopäätöstä kannattaakin tehdä internetissä hiukan tutkimustyötä, ja vertailla erilaisia vaihtoehtoja.

Liitän tämän jutun loppuun listan pakoista, joista voi aloittaa salapoliisityön. Ne täyttävät tässä jutussa listaamani valintakriteerit. Pikavinkki aloittelijalle! Aeclectic Tarot on nettisivu, joka esittelee kattavasti erilaisia tarotpakkoja.

ALOITTELIJALLE SOPIVIA TAROTPAKKOJA

Smith-Waite Tarot Centennial Edition Deck (myös miniversio)
Rider-Waite Tarot
Radiant Rider Waite Tarot (myös miniversio)
Giant Rider-Waite Tarot (suuri!)
Golden Rider Tarot
Original Rider Waite Tarot
Universal Waite Tarot
Morgan Greer Tarot (myös miniversio)
Gilded Tarot
Golden Tarot
Llewellyn’s Classic Tarot
Dreaming Way Tarot

Puuttuuko listalta jokin tarotpakka, jota sinä suosittelisit aloittelijalle? Kommentoi alle!

♥Anna♥

 

LATAA KUUTYÖKIRJA + TOTEUTA UNELMASI!
Kuutyöskentelyn avulla syvennät itsetuntemustasi, vahvistat yhteyttä luontaisiin sykleihisi, ja edistät tavoitteidesi saavuttamista. Ilmaisesta, 29-sivuisesta Kuutyökirjasta löydät parhaat työvälineet kuutyöskentelysi tueksi. Lisää vinkkejä ja kuutietoutta saat 1 - 2 kertaa kuukaudessa ilmestyvässä uutiskirjeessä suoraan sähköpostiisi.
En pidä roskapostista. Voit luottaa siihen, ettei sähköpostiosoitettasi käytetä muihin tarkoituksiin.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti!

TEE SÄHKÖPOSTITILAUS BLOGIIN

Kirjoita sähköpostiosoite, jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.