maljat 3

Annan tarottarinat: Maljat 6

Pieni tyttö oli lähtenyt isänsä kanssa torille. Siellä oli poika myymässä kukkakimppuja, kauniisiin kultaisiin maljakoihin aseteltuna.

Kukat toivat tytön mieleen hänen kuolleen äitinsä, joka oli rakastanut valkeita liljoja. Niinpä hän pyysi isäänsä ostamaan yhden kimpun.

Mutta isä ei halunnut tuhlata rahojaan moiseen ”turhuuteen”. Isä lähti kävelemään päättäväisesti poispäin kukkakojulta, ja tiuskaisi tytölle: ”Tule jo!”

Tyttö jäi seisomaan kukkakojun viereen pää painuksissa. Sillä hetkellä hän tunsi itsensä hyvin yksinäiseksi.

Silloin kukkia myyvä poika puhutteli häntä: ”Hei kuule, pidätkö näistä kukkasista?”

Tyttö nosti päänsä, ja kyyneleitään pyyhkien hän kertoi pojalle kuolleesta äidistään. ”Minä taidan muistaa hänet”, poika tuumasi. ”Hän kävi usein ostamassa minulta näitä valkoisia liljoja. Hän oli mukava nainen.”

Poika mietti hetken, otti yhden maljakoista ja ojensi sen tytölle. ”Ole hyvä, minä annan sen sinulle.”

Tytön silmät levisivät hämmästyksestä, ja sitten ne alkoivat säihkyä. ”Voi kiitos, et tiedä kuinka paljon tämä merkitsee minulle!”, hän huudahti onnellisena. Sitten tyttö suikkasi nopeasti suukon pojan poskelle, otti maljakon syliinsä ja lähti iloisesti kulkemaan kotia kohti.

♥ Anna ♥

Tarottarinat ovat lyhyitä kertomuksia, joiden tarkoituksena on avata korttien symboliikkaa ja eri merkitystasoja perinteisen tarinankerronnan keinoin. Jos haluat kertoa omia mietteitäsi tästä kortista, ole hyvä ja jätä kommenttisi tähän alapuolelle.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti!