Millainen joulun henki olet_ (3)

Testaa, millainen joulun henki olet!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Oletko hassutteleva Tonttu, kaappien siivoukseen hurahtanut Joulumuori, lahjoja rakastava Joulupukki vai joulun sanomaa korostava Enkeli? Tai ehkä olet joulusta pihalla kuin Lumiukko?

Tee Lumoisan leikkimielinen joulutesti, ja selvitä millainen joulun henki olet!

0%

Mistä jouluherkusta pidät eniten?

Pixabay

Miten valmistaudut jouluun?

Unsplash

Mikä joululaulu on sinun suosikkisi?

Unsplash

Mikä voisi olla joulumottosi?

Pixabay

Valitse kuva!

Tärkein jouluperinteesi?

Unsplash

Millainen joululahja ilahduttaisi sinua eniten?

Unsplash

Mihin näistä kuvista haluaisit sukeltaa mieluiten?

Mitä lausetta toistelet joulun aikaan?

Unsplash

Valitse kaunein joulukukka!

Testaa, millainen joulun henki olet!
OLET TONTTU!

Tonttu on jouluihminen isolla J-kirjaimella! Hän rakastaa joulua yli kaiken, ja aloittaa jouluvalmistelut yleensä jo juhannuksen tienoilla. Tonttu liittää joulun mielessään huolettomaan lapsuuteen, ja hän pyrkii omassa joulunvietossaan tavoittamaan saman innostuneen ja taianomaisen tunnelman kuin silloin aikoinaan. Niinpä monet jo lapsuudesta tutut jouluperinteet ovat Tontulle todella tärkeitä, ja hän saattaa loukkaantua syvästi, jos niitä pyritään liiaksi muuttamaan. Tontusta on ihanaa kuunnella joululauluja samalla kun hän väkertää itsetehtyjen korttien ja lahjojen kimpussa. Lumiukon hän katsoo televisiosta joka ikinen joulu, ja jos hän sattuu saamaan joulupuurosta mantelin, hän ilahtuu ikihyvikseen.
OLET ENKELI!

Enkelille joulun sanoma on tärkein. Hän ei pane liiaksi painoarvoa lahjoille, koristeille tai muulle hössötykselle. Enkeli tietää, ettei aitoa joulun tunnelmaa voi ostaa, vaan se kumpuaa ihmisen sydämestä. Enkeli pyrkii korostamaan joulun rakkaudellista sanomaa muistamalla yksinäisiä vanhuksia tervehdyskäynnillä. Hänellä on tapana myös osallistua joulunajan hyväntekeväisyystapahtumiin ja lahjoittaa rahaa hyvään tarkoitukseen. Enkeli saattaa viettää joulua yksin tai perhepiirissä, ja kummin vain on hyvä. Hän kuuntelee hartaita joululauluja, nauttii pehmeästä kynttilänvalosta ja hipsuttelee pehmeissä kotitossuissa. Lasten silmien säihke saa Enkelin tuntemaan syvää kiitollisuutta.
OLET JOULUMUORI!

Joulumuori on todellinen joulun hengetär! Hänelle joulu merkitsee ennen kaikkea sosiaalista tapahtumaa, ja hän nauttii saadessaan emännöidä runsaan jouluaterian suuremmallekin sukulais- tai ystäväjoukolle. Joulumuori haluaa, että jouluna kaikki on "täydellistä" ja ihmiset viihtyvät mahdollisimman hyvin. Niinpä hän saattaa aloittaa kaappien siivouksen ja etikkasillin valmistuksen jo alkusyksystä. Joulumuorin suuri huolenaihe onkin, miten hän ehtii saada kaiken valmiiksi ajoissa. Moderni työssäkäyvä Muori joutuu ehkä tinkimään joistakin jouluvalmisteluista (ehkä jokin komero jää siivoamatta!), ja tällöin hänen joulutunnelmansa saattaa laskea. Toivottavasti hän muistaa olla lempeä itselleen ja palauttaa mieleensä, ettei joulua vietetä kaapeissa ja komeroissa.
OLET JOULUPUKKI!

Joulupukki rakastaa lahjoja! Hän haluaa tehdä toiset iloiseksi antamalla lahjoja (myös muulloin kuin joulun aikaan), ja hän tykkää myös itse saada niitä. Pukki saattaakin ahdistua jos hän kokee, ettei pysty antamaan läheisilleen niin paljon lahjoja kuin haluaisi. Yleensä hän on kuitenkin joulun aikaan positiivisella mielellä, eikä stressaa turhia. Pukista on hauskaa hassutella ja yllättää toisia, ja niinpä hän saattaa ripustaa mistelinoksan esimerkiksi työpaikan kahvihuoneeseen. Joulupukki ei halua nähdä liikaa vaivaa jouluvalmistelujen eteen, vaan hän ottaa mieluummin rennosti ja viettää aikaa läheistensä kanssa. Hän arvostaakin kovasti kutsua valmiiseen joulupöytään. Pukki saattaa olla aikamoinen herkkusuu, joten hänen kannattaa varata jouluksi runsaasti närästyslääkettä.
OLET LUMIUKKO!

Lumiukko ei ota joulua liian vakavasti, vaan hän saattaa jopa vähätellä sen merkitystä. Hän ei ymmärrä, miksi kaikki hössöttävät siitä monta kuukautta - onhan sitä elämässä muutakin. Ehkä Lumiukon lapsuudenkodissa ei ollut tapana viettää joulua, tai siitä jäi hänelle enemminkin huonoja muistoja. Niinpä hänen voi olla aikuisena vaikea virittäytyä joulun tunnelmaan. Marketeissa raikaavat joululaulut ahdistavat Lumiukkoa, ja lahjojen antaminen saattaa tuntua hänestä turhalta ajan ja rahan haaskaukselta. Sopivissa olosuhteissa hän saattaa kuitenkin innostua pitämään hauskaa ja tanssimaan kuusen ympärillä. Lumiukko voi olla vähän pihalla perinteisestä joulunvietosta, mutta se on myös vahvuus: hänen ei tarvitse kangistua kaavoihin, vaan hän voi luoda itse ihan omannäköisensä joulun.

Share your Results:

Kuvat

Artikkelikuva oma, muut kuvat Unsplash ja Pixabay.

Tee toinen testi

Tiedätkö, minkä värinen on aurasi? Tee Lumoisan testi!

Testaa, kuka tarotpakan Kuningattarista olet!

Testaa kuinka intuitiivinen olet!

 

LATAA KUUTYÖKIRJA + TOTEUTA UNELMASI!
Kuutyöskentelyn avulla syvennät itsetuntemustasi, vahvistat yhteyttä luontaisiin sykleihisi, ja edistät tavoitteidesi saavuttamista. Ilmaisesta, 29-sivuisesta Kuutyökirjasta löydät parhaat työvälineet kuutyöskentelysi tueksi. Lisää vinkkejä ja kuutietoutta saat 1 - 2 kertaa kuukaudessa ilmestyvässä uutiskirjeessä suoraan sähköpostiisi.
En pidä roskapostista. Voit luottaa siihen, ettei sähköpostiosoitettasi käytetä muihin tarkoituksiin.

1 ajatus aiheesta “Testaa, millainen joulun henki olet!”

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti!

TEE SÄHKÖPOSTITILAUS BLOGIIN

Kirjoita sähköpostiosoite, jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.