varjo1_artikkelikuva

Varjotyöskentely (osa 1): energiat liikkeelle kehon ja kodin puhdistamisella

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest

Varjominä on ihmisen psyykkinen pimeä puoli. Se alkaa rakentua jo varhaislapsuudessa, ja vaikuttaa negatiivisesti ihmisen tunteisiin, ajatuksiin ja tekoihin. Voit lukea aiheesta tarkemmin tästä postauksesta.

Varjotyöskentelyksi kutsutaan sellaisia tekniikoita ja toimintatapoja, joilla on mahdollista vähentää varjominän vaikutusvaltaa ihmisen elämässä.

Mikäli haluat päästä eroon negatiivisuudesta, toteuttaa unelmasi ja saavuttaa mielenrauhan, lue eteenpäin!

Tässä artikkelissa kerron varjotyöskentelyn yleisistä periaatteista ja siitä, miten voit lähteä työskentelemään oman varjopuolesi kanssa.

Lähdemme liikkeelle käytännön tasolta, ja tutustumme yksinkertaisiin, lempeisiin ja silti tehokkaisiin tapoihin tehdä varjotyöskentelyä.

Varjotyöskentely on Sydämen Soturin polku

Varjon voima ilmenee elämässämme kaikkialla siellä, mihin ajatuksemme ulottuvat – eli kaikkialla! Niinpä varjoon voi myös vaikuttaa kolmella eri tasolla: fyysisellä, psyykkisellä ja henkisellä tasolla.

Jos varjotyöskentely ei ole sinulle ennestään tuttua, suosittelen aloittamaan fyysiseltä tasolta, ja etenemään rauhallisesti, itseäsi kuulostellen kohti psyyken ja hengen tasoja.

Muista, että jokainen pienikin askel on tärkeä, ja se vie sinua eteenpäin! Kohti aidompaa, onnellisempaa ja tasapainoisempaa elämää.

Sana ”varjotyöskentely” saattaa herättää ihmisissä epäluuloa ja pelottavia mielleyhtymiä. Siinä ei kuitenkaan ole kyse mistään hämäräperäisestä.

Varjotyöskentely on tiedostavuuden ja todellisen valinnanvapauden palauttamista ihmiselle itselleen. Tämä tapahtuu erilaisia kehon, mielen ja hengen tasapainoa lisääviä tekniikoita käyttäen.

Varjotyöskentelyn periaatteet pohjautuvat psykologiseen tutkimukseen, henkisiin ja hengellisiin traditioihin ja käytännön kokemukseen ihmismielen toiminnasta. Kuuluisan psykologin Carl Jungin sanoin: ”Varjotyöskentely on Sydämen Soturin polku.”

Varjotyöskentelyä voi tehdä yksin tai ryhmässä. Kannattaa pitää mielessä, että varjominä aktivoituu, kun siihen kohdistaa tiedostavan huomionsa.

Aloittamalla varjotyöskentelyn, saatat siis tulla herättäneeksi sisäisen ”nukkuvan karhusi”, joka vastustaa sinnikkäästi kaikkia muutospyrkimyksiä (ja tämä on se syy, miksi monet uudenvuodenlupaukset jäävät pelkiksi hyviksi aikomuksiksi!).

Pahimmillaan varjo saattaa olla todella ilkeä, kriittinen ja jopa itsetuhoinen, joten lopeta varjotyöskentely heti, jos se aiheuttaa sinussa voimakasta ahdistusta.

Jos sinulla on taustallasi kovin traumaattisia kokemuksia, kärsit vakavasta masennuksesta tai muusta mielenterveysongelmasta, tai kamppailet jonkin sitkeän riippuvuuden kanssa, suosittelen lämpimästi, että etsit työskentelyysi tukea asiantuntevalta terapeutilta tai vertaistukiryhmästä.

Älä anna varjosi estää sinua hakemasta tukea silloin, kun sitä tarvitset. Toisiin ihmisiin nojaaminen on täysin ok, ja hyvä terapeutti on painonsa arvosta kultaa!

Pidä huolta omasta hyvinvoinnistasi, äläkä pakota itseäsi mihinkään sellaiseen, mihin et ole valmis. Mutta älä myöskään päästä varjoasi liian helpolla, vaan uskalla haastaa itseäsi.

Varjotyöskentely harjoittaa kärsivällisyyttä ja myötätuntoa itseä kohtaan. Se on usein etenemistä kaksi askelta eteenpäin, ja yhden loikan taaksepäin. Välillä tulee siis repsahduksia ja takapakkia, mutta niistä ei pidä lannistua!

Ole lempeä itsellesi, anna epäonnistumiset anteeksi, ja palaa sinnikkäästi takaisin siihen, mitä olit tekemässä. Tällä tavoin pääset varmasti eteenpäin.

Oman kokemukseni mukaan varjotyöskentely on yksi tärkeimmistä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja henkisen polun tukipilareista.

Sen avulla voimme poistaa mielestämme ne rajoitteet, jotka estävät meitä muistamasta todellisen itsemme, ja olemasta oman onnemme seppiä ja valon kantajia maailmassa.

Ulkoinen todellisuus heijastaa sisäistä maailmaa

Fyysisellä tasolla varjo vaikuttaa käsinkosketeltavaan todellisuuteemme: kehoon ja terveydentilaan, kotiin ja elinympäristöön, rahaan ja materiaan.

Universaalien lakien mukaan ulkoinen todellisuus heijastaa suoraan sisäistä maailmaamme. Jos tukkasi hapsottaa pesemättömänä ja kotisi on kaaoksessa, samantyyppinen tilanne vallitsee todennäköisesti myös pääsi sisällä.

Joskus kuulee sanottavan, että sotkuinen huone ilmentää sotkuista ajattelua. Minä näen asian juuri näin. Kun huone joutuu mullin mallin, syy ei ole pelkästään fyysinen. Näkyvä sekasotku ohjaa huomiomme pois sotkun todellisesta syystä. Roinan kerääminen on pohjimmiltaan vaistomainen refleksi, joka kääntää katseen pois asian ytimestä. Jos et pysty rentoutumaan puhtaassa, siistissä huoneessa, yritä paneutua ahdistuksesi syyhyn.

MARIE KONDO

Koska sisäinen vaikuttaa ulkoiseen ja ulkoinen sisäiseen, varjotyöskentelyn voi aloittaa niinkin konkreettisilla asioilla kuin kodin siivoamisella, ja ajan varaamisella kampaamoon. Mutta joskus tämä voi olla helpommin sanottu kuin tehty.

Varjominä rakastaa sotkua, ja haluaa meidän pitävän sitä yllä. Sekasotku nimittäin ylläpitää ja edistää tehokkaasti varjon voimaa.

Varjominä kerryttää itseensä haitallisiksi tulkittuja kokemuksia, ja muuntaa niitä negatiiviseksi käyttövoimakseen. Kaaos synnyttää lisää kaaosta, ja varjon verkko leviää (lue tästä aiheesta tarkemmin varjoa käsittelevästä artikkelista).

Miten voisit olla rauhallisin mielin, jos elinympäristösi huutaa epäkohtia?

Pyykkivuori muistuttaa sinua riittämättömyydestä kodinhoitajana, lasten sinne tänne jättämät lelut heikosta itsetunnosta (et uskalla asettaa heille rajoja, koska pelkäät olevasi huono vanhempi) ja hapsottava tukkasi – tai ylihuoliteltu kampaus, jota kohennat vähän väliä peilin edessä – arvottomuudesta, jota tunnet syvällä sisimmässäsi.

Ostamalla onnelliseksi?

Markkinatalouden tarjoama ratkaisu ihmisten tyytymättömyyteen ja henkiseen pahoinvointiin on ostaminen.

Mainokset, joilta tuskin kukaan pystyy nykypäivänä välttymään, pyrkivät vakuuttamaan meidät siitä, että mitä enemmän hankimme kaikenlaista tavaraa, sitä onnellisempia meistä tulee.

Mutta tekeekö ostaminen ja omistaminen ihmisen onnelliseksi? Tuskinpa vain. Ennemminkin näyttäisi siltä, että ihmisten tyytymättömyys kasvaa sitä mukaa, kun tavaroiden määrä lisääntyy maailmassa.

Ostamiseen liittyvä jännitys ja uutuudenviehätys saattavat synnyttää meissä hetkellisen euforian tunteen, mutta se haihtuu varsin nopeasti.

Sen sijaan uuden tavaran siirtyessä ostajalle, hänelle muodostuu vastuu huolehtia siitä. Se pitää sijoittaa jonnekin, sitä täytyy käyttää ja myös huoltaa aina silloin tällöin. Se vie aikaa ja energiaa.

Jos ihminen pitää tavarasta ja kokee sen parantavan elämänlaatuaan, tilanne on tasapainoinen. Mutta jos tavara ei olekaan hänelle mieluinen, siitä tulee nopeasti pelkkä energiasyöppö.

Todennäköisesti lähes jokaisen ihmisen kodista löytyy muutamia turhia tavaroita, eikä se ole mitenkään huolestuttavaa. Mutta jos niitä on kertynyt jo kymmeniä, tai jopa satoja… mieti, millainen musta aukko niistä muodostuu, kun ne kerätään keskelle olohuonetta!

Katso ympärillesi. Näetkö tavaroita, joita et koskaan käytä? Tavaroita, jotka ovat menneet rikki? Tavaroita, joista et pidä, mutta joita säilytät esimerkiksi siksi, että olet saanut ne lahjaksi?

Supersuositun KonMari-menetelmän kehittänyt Marie Kondo painottaa, että kaikki sellainen tavara, joka ei tuota meille iloa, on turhaa tavaraa. Ja kaikki turha tavara, jolla ympäröimme itsemme, edustaa sisällemme jumiutunutta energiaa.

Toiminnan motiivina voi olla pelko tai rakkaus

Ehkä kysyt viimeistään tässä kohtaa, miten niin. Mitä tekemistä ulkoisilla seikoilla kuten hapsottavalla tukalla, tai kaapin perukoille kerätyillä lahjavaaseilla voisi olla henkisen hyvinvoinnin kanssa?

Avainasemassa ovat motiivit eli sisäiset syyt tehdä tai olla tekemättä jotakin. Jos toimintaasi motivoi Todellinen Itse (se ihana, rakastava olento joka pohjimmiltasi olet) teet asioita rakkaudesta. Jos taas toimintaasi motivoi varjopuolesi, teet asioita pelosta.

Kun ihminen tiedostaa tämän supertärkeän seikan, hänen edessään avautuu kaksi polkua. Ja jokainen hetki tästä eteenpäin on valintaa näiden kahden vaihtoehdon välillä.

Pohdi, miksi sinä jättäisit tukkasi kampaamatta, kuntosalivuorosi käyttämättä, salaattisi syömättä? Miksi säilyttäisit tavaroita, joista ei pidä? Miksi hankkisit lisää kenkiä, vaatteita, elektroniikkaa tai sisustustavaroita, vaikka et ehdi käyttää entisiäkään?

Miksi laiminlöisit oman hyvinvointisi, ja antaisit kaaoksen levitä kodissasi? Tutki itseäsi, ja ole sataprosenttisen rehellinen.

Kehosta puhuttaessa asia on mielestäni yksiselitteinen: jos laiminlyöt omaa hyvinvointiasi, toimit varjominäsi motivoimana. Miksi kukaan haluaisi olla väsynyt ja sairas, jos on mahdollista olla terve ja elinvoimainen?

Syyt laiminlyödä omaa hyvinvointia eivät voi kummuta mistään muualta kuin pelosta (esimerkiksi pelosta joutua takaisin vihaamaansa työpaikkaan, tai pelosta joutua arvostelun kohteeksi jos laittautuu kauniiksi.)

Kodin kohdalla on olemassa se teoreettinen mahdollisuus, että todellakin pidät epäjärjestyksestä.

Jos sotkuinen koti ei häiritse sinua, vaan se tuo elämääsi iloa, elinvoimaa, rakkautta ja mielenrauhaa, se on täysin ok! (Reunaehtona, ettei kotisi vahingoita muita ihmisiä, tai ole haitaksi ympäristölle).

Mutta jos omat selityksesi eivät ole aivan vakuuttavia, omatuntosi kolkuttaa tai rinnassasi tuntuu pientä ahdistusta… on syytä epäillä, että taustavaikuttimesi nousevat varjominästä.

Varjo ylläpitää mukavuusaluetta

Varjominän ohjailun tunnistaa siitä, että se on negatiivissävytteistä. Se on se ääni päässäsi, joka pelottelee, arvostelee, syyttelee, vähättelee, kylvää epäilystä, ja aiheuttaa ristiriitoja.

Toisinaan varjominän ääni erottuu selkeästi, kun kuuntelee riittävän herkällä korvalla.

Jos havaitset ajattelevasi, ettet raaski mennä kampaajalle, koska nekin rahat voisi laittaa johonkin tärkeämpään… eihän sillä ole väliä miltä minä näytän, kun täällä kotosalla vain pyörinkuka siitä nyt välittää, miten minun tukkani on… Silloin on kyse varjosta, joka kuiskii korvaasi, ettet ole sen arvoinen.

Usein varjominän hienovaraista ohjailua on vaikea havaita, sillä se vetoaa mukavuudenhaluumme ja inhimilliseen tarpeeseemme tuntea olomme rakastetuksi ja turvalliseksi.

Varjo toisinsanoen ylläpitää henkilökohtaista mukavuusaluettamme.

Jos olet aina piiloutunut hapsottavan tukkasi taakse, mitä tapahtuisi jos kampaisit sen pois kasvoiltasi ja näyttäisit maailmalle, kuka todella olet?

Tai jos päiväsi kuluvat rakoilevien aikataulujen, tekemättömien kotitöiden ja kaikkialla lojuvien tavaroiden keskellä kamppaillen, mitä tapahtuisi jos pysähtyisit, ja laittaisit paikat järjestykseen? Jos muodostuisi tilaa tuntea ja ajatella?

Samalla kun poistat turhaa tavaraa ympäristöstäsi, myös sisäinen roinasi (jota voidaan kutsua painolastiksi) nousee vääjäämättä käsiteltäväksi. Kaikki tietävät vaistomaisesti, että näin on asian laita. Ironista kyllä, kodin roina pysyy juuri tästä syystä usein paikallaan. Emme ole kovin innokkaita tutkimaan vanhoja, tuskallisia asioita ja eheyttämään itseämme.

TESS WHITEHURST

Kuten feng shui -valmentaja Tess Whitehurst painottaa, oikotietä onneen ei ole, vaan ainoa tie voimaantumiseen ja mielenrauhaan kulkee sisäisestä painolastista vapautumisen kautta.

Varjon luoma mukavuusalue ei sitäpaitsi ole niin mukava ja turvallinen kuin luulemme, sillä se perustuu tyhjiin lupauksiin. Lupauksiin, joiden mukaan olemme turvassa ja meitä rakastetaan, jos piilotamme todellisen itsemme, ja tukahdutamme aidot halumme ja tarpeemme.

Mutta mitä pitempään ja kovemmin juoksemme, ja mitä syvemmälle arjen hälinään yritämme piiloutua, sitä selkeämmin alamme lopulta ymmärtää, että varjon tarjoama turva on pelkkää harhaa.

Se ei suojele meitä, vaan rajoittaa, eristää ja tukahduttaa meitä.

Jos sinulla on pienikin epäilys siitä, että mukavuusalueesi saattaa olla vankila, joka estää sinua olemasta oma itsesi, kannustan sinua tarttumaan härkää sarvista, ja ryhtymään elämäsi tärkeimpään siivousprojektiin.

Rutiineista poikkeaminen saattaa tuntua aluksi hankalalta ja jopa pelottavalta. Mutta lupaan, että kunhan otat ensimmäiset askelet, asiat lähtevät rullaamaan eteenpäin.

Vedä siis parhaat siivoushanskat käteesi (ne pinkit, joissa on valkoisia palloja!), laita hyvää musiikkia soimaan, ja ryhdy hommiin!

Järjestä kotisi, selkiytä ajatuksesi

Voit tehostaa varjojen verkkoon jumiutuneen energian liikkeelle saamista siivoamalla elinympäristösi, ja hankkiutumalla eroon kaikista sellaisista tavaroista, joita et enää tarvitse.

Samalla vapautat tilaa uusille, positiivisemmille asioille elämässäsi.

Olet ehkä huomannut, kuinka mahtavalta olo tuntuu perusteellisen kodin siivous- ja järjestelyprojektin päätteeksi. Se tosissaan toimii! Kaikki ne tavarat, joilla me ympäröimme itsemme, vaikuttavat merkittävästi mielentilaamme ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme.

Tavaroilla itsessään ei ole mitään merkityssisältöä – ne ovat neutraaleja. Tavaroiden merkitys syntyy siitä, millaisia ajatuksia ja tunteita niihin kohdistetaan. (Ajattele taaperoa, joka tutkii ympäröivää maailmaa. Hänelle kattila ja timanttisormus voivat olla aivan yhtä ihmeellisiä ja ”arvokkaita” esineitä).

Jos haalit ympärillesi tavaroita joista et pidä, ja pukeudut siskolta perittyihin, vähän liian pieniin vaatteisiin, ympäröit itsesi ristiriitaisilla tunteilla ja ajatuksilla.

Jos sen sijaan ympäröit itsesi asioilla, joita todella rakastat ja jotka sopivat sinulle, ympäröit itsesi rakkaudellisilla tunteilla ja ajatuksilla.

Kumpaan energeettiseen huopaan sinä haluat kodissasi kääriytyä – ristiriitaan vai rakkauteen?

Kyse on myös tärkeysjärjestyksestä, elämänarvoista, ja siitä millaisia asioita haluamme houkutella elämäämme.

Moni meistä sanoo etsivänsä tosi rakkautta, ihmistä jonka kanssa jakaa elämänsä. Mutta heti perään meillä on taipumusta luetella, kuinka kiireisiä olemme ja laskea leikkiä siitä, voisiko asuntoomme edes mahtua ketään…

Oletko koskaan pohtinut, kuinka paljon asioita (tavaroita, harrastuksia, työtä jne.) mahtuu yhden ihmisen elämään, hänen kokemuspiiriinsä? Kuinka paljon asioita mahtuu sinun elämääsi? Jossakin vaiheessa tulee raja vastaan.

On todellakin niin, että jos täytät aikasi ja tilasi tavaroilla, työllä ja harrastuksilla, siihen ei välttämättä mahdu enää rakkautta ja syviä ihmissuhteita.

Henkisen polun kulkijan – ja rakkauden etsijän! – onkin viisasta ryhtyä kasvattamaan itsestään harkitsevaista materialistia, joka panostaa määrän sijasta laatuun.

  • Älä säilytä äläkä varsinkaan osta mitään sellaista, mikä ei tuota sinulle iloa.
  • Hankkiudu päättäväisesti eroon sellaisista tavaroista, jotka synnyttävät sinussa negatiivisia mielleyhtymiä, tai muistuttavat sinua jostakin, mistä haluat päästä yli (esimerkiksi sänky jonka jaoit ex-miehesi kanssa).
  • Jos huomaat, että sinulta puuttuu jotakin, mieti pärjäisitkö hetken ilmankin.
  • Kun teet hankinnan, panosta laatuun ja mahdollisimman pitkään käyttöikään. Vältä kertakäyttötuotteita.
  • Älä ahda elinympäristöäsi täyteen tavaraa, vaan jätä ympärillesi vapaata tilaa, jotta energia voi virrata esteettömästi elämässäsi.

Tämä on järkevää paitsi henkilökohtaisen hyvinvointisi, myös maapallon ekosysteemin kannalta.

Kehosi paljastaa sisimpäsi

Fyysisellä tasolla varjotyöskentelyä voi tehdä myös puhdistamalla kehoaan siihen kertyneistä kuona-aineista. Juo riittävästi vettä, paastoa aina silloin tällöin, ja kiinnitä huomiota terveellisiin elämäntapoihin.

Olet mitä syöt – myös henkisessä mielessä. Sellainen ruokavalio, joka saa olosi tuntumaan raskaalta, todella laskee mielialaasi ja energiatasoasi, ja saa aurasi värähtelemään matalalla.

Vältä valkoista sokeria ja rasvaisia pitkälle prosessoituja ruokia, ja suosi luonnonmukaisesti viljeltyjä kasviksia ja hedelmiä. Jo pelkkä värikkäiden hedelmien katselu kohottaa mielialaa!

Alkoholi, tupakka, huumeet, lääkeaineet, kemikaalit ja ympäristön saasteet kasvattavat kehosi myrkkykuormaa, laskevat aurasi värähtelytasoa ja edesauttavat negatiivisen energian kertymistä varjoosi.

Harkitse vakavasti näiden aineiden karsimista elämästäsi niin pitkälle kuin mahdollista.

Lääkkeiden käyttöä ei tietenkään pidä lopettaa ilman lääkärin suositusta, mutta joskus niille on olemassa myös luonnonmukaisia vaihtoehtoja.

Kärsitkö satunnaisesta päänsärystä? Ennen kuin menet pilleripurkille, kokeile hieroa ohimoihisi ja niskaasi muutama tippa eteeristä piparminttuöljyä, jonka olet laimentanut pohjaöljyyn.

Aromaterapian ohella myös hieronta, akupunktio, homeopatia, vyöhyketerapia ja muut luontaishoidot voivat tuoda helpotusta moniin vaivoihin.

Kehon liike saa energian virtaamaan

Kehollinen tekeminen kuten urheilu, arkiliikunta, tanssi, seksi ja luonnossa liikkuminen ovat tutkitusti tehokkaita tapoja edistää terveyttä ja hyvinvointia.

Kun keho saa liikettä, stressi alkaa purkautua ja myös alitajuntaan jumiutunut negatiivinen energia muuttuu liikkuvammaksi. Reippaan lenkin jälkeen lihakset voivat tuntua rättiväsyneiltä, mutta mieli on kevyt ja virkistynyt.

Liikunta ja erityisesti luonnossa liikkuminen myös vahvistavat luonnollista yhteyttämme maahan. Tällä on erittäin rentouttava ja puhdistava vaikutus kehoon, mieleen ja energiakenttään.

Vahvaa maayhteyttä kutsutaan maadoittumiseksi, ja se on yksi henkisen kehityksen perusedellytyksistä. Olemme osa itseämme suurempaa kokonaisuutta.

Seksi voi olla hyvä tapa edistää energian liikkeelle saamista, mutta tässä kohtaa varoituksen sana on paikallaan. Se on hyvästä vain siinä tapauksessa, että harrastat sitä omasta halustasi, etkä toisen miellyttämiseksi.

Sama periaate pätee myös urheiluun ja ylipäätään kaikkeen toimintaan, mutta erityisesti seksissä pakonomainen suorittaminen on pahasta psyykelle, ja se on omiaan lisäämään varjon voimaa. Ole tarkkana, ja kuuntele itseäsi.

Lopuksi

Tässä varjotyöskentelyä käsittelevän artikkelisarjan ensimmäisessä osassa annoin vinkkejä siihen, miten voimme lähteä purkamaan varjominän vaikutusvaltaa elämässämme käytännöllisillä, kehoomme ja elinympäristöömme liittyvillä toimenpiteillä.

Keskeinen sanomani on: kun parannamme energian virtausta fyysisellä tasolla, edistämme energian virtausta myös sisäisessä todellisuudessamme. Näin luomme hyvän pohjan onnistuneelle varjotyöskentelylle.

Ole lempeä itsellesi! Kaikkea ei tarvitse muuttaa kerralla, vaan on parempi edetä pienin askelin. Valitse ensin yksi teema tai osa-alue, kuten vaatekaapin siivous, tupakoinnin vähentäminen, ruokaremontti tai ympäristöystävällisten pesuaineiden hankkiminen, ja aloita siitä.

Etene askel kerrallaan, juuri sinulle sopivaan tahtiin, ja tavoittele pysyviä tuloksia. Älä lannistu repsahduksista, vaan jatka sinnikkäästi eteenpäin pitäen tavoitteen kirkkaana mielessäsi.

Siistimällä elinympäristösi, vähentämällä kehosi kemikaalikuormitusta ja lisäämällä elämääsi liikettä voit merkittävästi edesauttaa kokonaisvaltaista hyvinvointiasi ja henkilökohtaista kasvuasi.

Kun alitajuntaan pesiytynyt negatiivisuus on saatu fyysisen tason toimenpiteillä liikkuvammaksi, varjon verkkoa on paljon helpompi lähteä purkamaan psyykkisellä ja henkisellä tasolla. Näihin aiheisiin palaamme artikkelisarjan seuraavissa osissa.

♥ Anna ♥

Ps. Oletko kokeillut varjotyöskentelyä? Mitkä tekniikat ovat mielestäsi parhaita, ja mitkä olet todennut tehottomiksi? Jätä kommenttia tuohon alapuolelle!

Lähteet ja kirjasuositukset

Deepak Chopra, Debbie Ford & Marianne Williamson, Varjominä. Löydä kätketty voimasi. Basam Books, 2010.

Tess Whitehurst, Kodin magiaa. Luo kaunis ja sopusointuinen koti. Delfiini Kirjat, 2011.

Marie Kondo, KonMari. Siivouksen elämänmullistava taika. Bazar, 2011.

Lue lisää

Varjo on ihmisen pimeä puoli

Intuitio on kuudes aistimme

5 tehokasta harjoitusta intuition vahvistamiseen

Testaa itsesi

Testaa, kuka tarotpakan Kuningattarista olet!

Tiedätkö, minkä värinen on aurasi? Tee Lumoisan testi!

Testaa kuinka intuitiivinen olet!

Testaa, millainen joulun henki olet!

Kuvat

Unsplash

LATAA KUUTYÖKIRJA + TOTEUTA UNELMASI!
Kuutyöskentelyn avulla syvennät itsetuntemustasi, vahvistat yhteyttä luontaisiin sykleihisi, ja edistät tavoitteidesi saavuttamista. Ilmaisesta, 29-sivuisesta Kuutyökirjasta löydät parhaat työvälineet kuutyöskentelysi tueksi. Lisää vinkkejä ja kuutietoutta saat 1 - 2 kertaa kuukaudessa ilmestyvässä uutiskirjeessä suoraan sähköpostiisi.
En pidä roskapostista. Voit luottaa siihen, ettei sähköpostiosoitettasi käytetä muihin tarkoituksiin.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti!

TEE SÄHKÖPOSTITILAUS BLOGIIN

Kirjoita sähköpostiosoite, jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.